Δομοκός: Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων της Επαναστατικής Εξέγερσης της 7ης Μαρτίου 1878

Με τη δέουσα επισημότητα τελέστηκε ο εορτασμός της  Επανάστασης του 1878 στον Παλαμά Δομοκού, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, παρουσία του Δημάρχου Δομοκού
κ. Δημήτρη Τζιαχρήστα, των Αντιπεριφερειαρχών Στερεάς Ελλάδας κ. Καραγιάννη Κώστα και κ. Κυρίτση Δημήτρη, της πρώην Βουλευτή Φθιώτιδας κας Ελένης Μακρή, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Τ.Κ Παλαμά κ. Ιωάννη Χριστοδούλου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας και των μαθητών Δομοκού.
Ο Δήμος Δομοκού τίμησε τη μνήμη των πεσόντων της Επαναστατικής Εξέγερσης της 7ης Μαρτίου 1878, με δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των επαναστατών και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της τοπικής κοινότητας σεβόμενος την τοπική ιστορία και την ιδιαίτερης σημασίας ημέρα για την ιστορία της χώρας μας.
Την επίσημη δοξολογία τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Περιφέρειας Δομοκού π. Κωνσταντίνος Καρβέλης, ο π. Λύτρας Κωνσταντίνος και
ο π. Δημήτριος Χουλιάρας.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η κα. Σοφία Φαρασλή, Φιλόλογος του Λυκείου Δομοκού,  κάνοντας μια ανασκόπηση των  γεγονότων του παρελθόντος και των συνθηκών που οδήγησαν στην Επαναστατική Εξέγερση της 7ης Μαρτίου.
Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment