Δήμος Δομοκού: 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια ημέρα ορόσημο για το γυναικείο φύλο κάθε ηλικίας. Είναι η γιορτή κάθε γυναίκας, όλων των χρωμάτων, όλων των φυλών, όλων των κοινωνικών κατατάξεων, κάθε μορφωτικού επιπέδου, μητέρας ή μη, εργαζομένης ή όχι.
Σήμερα τιμούμε τους αγώνες χρόνων που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου.
Το σύνθημα του 1908 «Ψωμί και τριαντάφυλλα» παραμένει επίκαιρο! Ακόμα οι γυναίκες μάχονται για την οικονομική ασφάλεια και την καλυτέρευση του τρόπου ζωής! Μείζον θέμα για την ΕΕ αποτελεί το «trafficking» μια σύγχρονη μορφή δουλείας (παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων).
Η κακοποίηση γυναικών σε τρίτες χώρες παραμένει σε υψηλά ποσοστά! Η διεθνής κοινότητα έχει κάνει βήματα για την καλυτέρευση της κατάστασης και οι γυναίκες πλέον  μπορούν σε αρκετές περιπτώσεις να διεκδικούν ίσα δικαιώματα με το αντρικό φύλλο! Η μάχη δεν κερδήθηκε, αναμένεται όμως να κερδηθεί!
Ας έχουμε κατά νου πως ο φεμινισμός δεν στρέφεται εναντίον των αντρών. Επιδιώκει, αντιθέτως, να απελευθερώσει γυναίκες και άντρες από παρωχημένα στερεότυπα θηλυκότητας και ανδρισμού που καταδυναστεύουν εξίσου τα δύο φύλα. Το πρόβλημα δεν είναι ο φεμινισμός αλλά τα σεξιστικά στερεότυπα που όλοι οι καταναλωτές αυτής της κουλτούρας, γυναίκες και άντρες, καθημερινά εσωτερικεύουμε και τα οποία διαβρώνουν τον τρόπο σκέψης μας σε σημείο που κάποιες φορές αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών, και να αντιδράσουμε δυναμικά με το δέοντα τρόπο.
 ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΟΡΦΟ ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΕΣ!!!

Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment