Ηχηρή ανεξαρτητοποίηση του κ. Νίκου Βασιλού από την παράταξη του Δημάρχου κ. Σύρου στο Δήμο Δομοκού!

Ηχηρή ανεξαρτητοποίηση του κ. Νίκου Βασιλού από την παράταξη του Δημάρχου κ. Σύρου στο Δήμο Δομοκού! 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο Σύρου και εκ των πρωτεργατών της υποψηφιότητας και της εκλογής του Στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Στέλιου Σύρου στο Δημαρχιακό θώκο, μετά την σημερινή εκλογή του νέου Προεδρείου κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική παράταξη του κ. Σύρου και αμέσως μετά ανέφερε: «Καταρχάς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τους συμπολίτες μου που με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο. Τους διαβεβαιώνω για μια ακόμη φορά εδώ, ενώπιον όλων των δημοτικών συμβούλων, ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε πραγματικά να γίνουν πραγματικότητα τα λόγια του κ Δημάρχου και επικεφαλή του συνδυασμού μας κατά την διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα, για εντιμότητα, ισονομία και δικαιοσύνη, σε όλες τις ενέργειες μας και τήρησης του λόγου μας που πιστεύω πως πρέπει να είναι συμβόλαιο και μάλιστα από Στρατηγούς, διότι η εκπαίδευσή μας και ο τρόπος με τον οποίο ενεργούμε είναι να έχουμε λόγο και να τον τηρούμε από τη στιγμή που τον δίνομαι. 
Κάθε καινούργια αρχή προέρχεται από το τέλος κάποιας άλλης αρχής. Θα προσπαθήσω με όσες δυνατότητες διαθέτω για την βελτίωσης της ποιότητας της εσωτερικής της λειτουργίας, αλλά κυρίως της απόδοσης του δημοτικού συμβουλίου προς όφελος των πολιτών και του Δήμου μας. Βασική επιλογή μου θα είναι να ενισχύσω όσο πολύ περισσότερο μπορέσω τη διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, να βελτιώσουμε όλοι μαζί την ποιότητα όχι απλά του διαλόγου που διεξάγεται σ’ αυτό, αλλά κυρίως την ποιότητα του παραγόμενου έργου. 
Τέλος να ευχηθώ κάθε καλό και για εσάς προσωπικά κ Δήμαρχε και για το Δημοτικό Συμβούλιο ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2013με υγεία και επιτυχίες στην προσωπική οικογενειακή και επαγγελματική ζωή του καθενός. 
Ευχαριστώ πολύ για την ανοχής σας». 

ΤΗΡΗΣΙΣ ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ
Σύμφωνα με το neomonastiri.net  ο κ. Βασιλός ανέφερε ακόμη: " Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης σας ενημερώνω ότι θέτω υποψηφιότητα για την προεδρία του Δημοτικού συμβουλίου παρά την απόφασή σας που κατά πλειοψηφία στηρίξατε τον καθόλα αγαπητό και αξιόλογο συνάδελφο μας κ Μπάμπη Λιόλιο, που μάλιστα απουσίαζε από το προσυμβούλιο παρότι ήταν υποψήφιος και εφόσον είχε κώλυμα φρονώ ότι έπρεπε το προσυμβούλιο να πραγματοποιηθεί σε χρόνο που να ήταν παρόν. Και όχι να θέτει υποψηφιότητα δια αντιπροσώπου. Θεωρώ ότι από του βήματος του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να σας κάνω γνωστά τα εξής: Πριν δύο χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος με τους περισσότερους σταυρούς στη Θεσσαλιώτιδα μου ετέθει από τον Στρατηγό κ Σύρο, τον εκλεγέντα Δήμαρχο, ένας προβληματισμός του ως προς την συγκρότηση της Δοιήκησης του Δήμου και μου ζήτησε, προς τιμήν του, να τον διευκολύνω παρά του ότι ο νόμος καθορίζει ότι αποκλειστική αρμοδιότητα του είναι να αποφασίσει με ποιους θεωρεί ικανούς, κατάλληλους και συνεργάσιμους για να άσκήση τη Διοίκηση του Δήμου.
Ο προβληματισμός ήταν :
1ον ότι στη Διοίκηση έπρεπε να υπάρχει, για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου συμμετοχή από όλους τους ιδεολογικούς χώρους που τον στήριξαν και
2ον ότι συγκεκριμένος σύμβουλος, που αν ορίζετο έλυνε μεν το πρόβλημα αντιπροσώπευσης δεν ήταν όμως αγαπητός από τους κατοίκους και δεν έπρεπε να εκτεθεί ο συνδυασμός. Ευχαρίστως τον απήλαξα από το πρόβλημα, παρότι οι χωριανοί μου ανέμεναν να είμαι στη Διοίκηση και εξεπλάγησαν που δεν συμμετείχα, τους εξήγησα ότι δική μου ήταν η απόφαση να μην συμμετάσχω. 
Παράλληλα ο Στρατηγός μου έδωσε τον λόγο του ότι στη Δεύτερη περίοδο θα αναλάμβανα την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αντιπροσωπεύσω τους χωριανούς μου που με τίμησαν με την ψήφο τους περίπου 75 %. Και θεωρώ υποχρέωσή μου να τους σεβαστό και να τους τιμήσω. 
Γι αυτό και δεν συμμορφώνομαι στη απόφαση του προσυμβουλίου διότι για μένα μεγαλύτερη σημασία και αξία έχει η ψήφος των χωριανών μου και των υπολοίπων συμπολιτών μας που με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο. Και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς και να έχω το σθένος να τους βλέπω στα μάτια.
 Μετά από αυτά ο καθένας ελευθέρα ψηφίζει . Εξεπλάγην χθές το μεσημέρι με την εισήγηση σας και να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ Χαντζηαργύρη που ευθαρσώς έθεσε το θέμα τήρησης του λόγου που κάποιος δίνει και μας γνωστοποίησε ότι οι αποφάσεις είχαν ληφθεί από κάποιους πριν από ημέρες, για μένα δεν έχει σημασία ποιοι ήταν, λυπούμε ειλικρινά που υπάρχουν (παράγκες) τις οποίες διακηρύξαμε ότι δεν θα ανεχθούμε ως συνδυασμός". 

Η δήλωση 

ΠΡΟΣ
Τον προεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Δομοκού
 Σας γνωστοποιώ δια της παρούσης ότι ανεξαρτητοποιούμαι ως δημοτικός σύμβουλος και από τούδε και στο εξής δεν ανήκω στην παράταξη με την ονομασία "Συνεργασία Πολιτών" σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ.4, του Ν. 3852/2010.

Δομοκός 6-1-2013

 Μετά τιμής 
 Νικόλαος Η. Βασιλός

Στο Domokos-News παρακολουθούμε τα γεγονότα και περιμένουμε πιθανές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, καθώς ο χρόνος μετά το καλοκαίρι είναι ουσιαστικά προεκλογική περίοδος. 


(Πληροφορίες και από το neomonastiri.net)
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment