1 κιλό πατάτες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
1/2 φλυτζάνι τσαγιού δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλυτζάνι τσαγιού νερό
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μεγάλες ( συνήθως σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια)
στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή σε ταψί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις
ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα μπώλ και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το δεντρολίβανο
και το περιχύνουμε πάνω απο τις πατάτες .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 220 βαθμούς, τοποθετούμε το ταψί ή το πυρέξ
στον φούρνο περίπου για 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ρίχνουμε 1/4 φλυτζάνι τσαγιού με νερό άν θέλουμε λίγο παραπάνω ζουμάκι και
ανακατεύουμε τις πατάτες ανα τακτά χρονικά διαστήματα άν θέλουμε να
ροδοκοκκινίσουνε πιο πολύ .
Σημείωση
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πατάτες με την φλούδα αρκεί να τις έχουμε καθαρίσει εξωτερικά απο τα χώματα.
Μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά και ¼ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι ή
2 με 3 κουταλιές της σούπας μέλι.
Γαρνίρουμε με 2 κοτσάνια απο δεντρολίβανο και μικρές μικρές φέτες λεμονιού.
http://www.hellenicherbs.gr/
Blogger Comment
Facebook Comment