Β α σ ι κ ά t i p s γ ι α τ η ν κ α λ λ ι έ ρ γ ε ι α τ ο υ δ υ ό σ μ ο υ :
- Καλλιεργείται τόσο στο χώμα όσο και στη γλάστρα.
- Ιδανική περίοδος για να τον φυτέψουμε είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη καθώς ευνοούν οι κλιματολογικές συνθήκες.
- Εάν τον φυτέψουμε σε γλάστρα καλό είναι να επιλέξουμε μία χαμηλή – με πλατύ στόμιο.
- Χρειάζεται πότισμα κάθε 2 με 3 ημέρες τους καλοκαιρινούς μήνες ή και καθημερινά τις πολύ ζεστές ημέρες.
- Μπορεί ν' αναπτυχθεί κανονικά ακόμη και σε σημεία χωρίς έντονη ηλιοφάνεια.
- Ανθίζει από το Μάιο έως και τις αρχές του φθινοπώρου.
- Δυόσμο μαζεύουμε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου κόβοντας τα φύλλα του όταν είναι ακόμη τρυφερά.
Χ ρ ή σ ε ι ς τ ο υ δ υ ό σ μ ο υ :
- Η παρουσία του στο χώρο του σπιτιού αποτελεί ένα πρώτης τάξεως, φυσικό, εντομοαπωθητικό. Παράλληλα, δροσίζει την ατμόσφαιρα και αρωματίζει μικρούς κλειστούς χώρους.
- Από το δυόσμο παράγεται εξαιρετικό αιθέριο έλαιο. Η εντριβή με λίγες σταγόνες θεωρείται ότι βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων.
- Το αφέψημα που φτιάχνεται από τα φύλλα του θεωρείται ως τονωτικό της μνήμης, καταπραυντικό για το στομάχι αλλά και τους ρευματισμούς.
- Χρησιμοποιείται στη μαγειρική καθώς με το υπέροχο άρωμά του προσφέρει τη δική του γευστική πινελιά στο πιάτο.
T I P – πως παρασκευάζουμε το αφέψημα:
Βράζουμε λίγα φύλλα δύοσμου σ' ένα μπρίκι με νερό για λίγα λεπτά.
Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο ή με μέλι.
- See more at: http://praktikesidees.gr/v2/khpos/dyosmos/#sthash.QMk5ePzZ.dpuf
Blogger Comment
Facebook Comment