Σουφλέ με Κατίκι Δομοκού και φύλλο κρούστας

Χρόνος προετοιμασίας: 1ώρα
Υλικά για 6-8 άτομα:soufle_me_katiki_domokou

    ½ πακ. φύλλα κρούστας
    150 γρ. λιωμένο βούτυρο
    500 γρ. Κατίκι Δομοκού
    100 γρ. πάστα πράσινης ελιάς
    1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά μικρά κυβάκια
    ½ ματσάκι άνηθο
    300 γρ. φέτα
    4 αβγά
    λίγο αλάτι


Εκτέλεση:


    Κόβουμε τα φύλλα κρούστας με τα χέρια μας, σε κομματάκια. Αλείφουμε ένα πιρέξ με λίγο βούτυρο, βάζουμε τα θρυμματισμένα φύλλα και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, λίγο-λίγο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

    Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    Βγάζουμε το πιρέξ από το φούρνο και θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω στα ψημένα φύλλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το Κατίκι, την πιπεριά, τον άνηθο, το αλάτι και την πάστα ελιάς.

    Περιχύνουμε με το μίγμα τα φύλλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη.



http://katiki-domokou.gr/content/view/69/



Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment