Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: «Νέα δολοφονία εργάτη σε αποθήκες σιταριού στο Πουρνάρι Δομοκού»

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: «Νέα δολοφονία εργάτη σε αποθήκες σιταριού στο Πουρνάρι Δομοκού»
Δεν είναι τυχαίες οι “δολοφονίες” συναδέλφων. Με τις πλάτες της κυβέρνησης δουλεύουν οι εργαζόμενοι 12ωρα και 14ωρα χωρίς καθόλου μέτρα ασφαλείας. Τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα παραμένουν σε μεγάλα επίπεδα. Το τελευταίο 7μηνο έχουν καταγραφεί δημόσια πάνω από 10 εργατικά ατυχήματα στο νομό μας, χώρια πόσα έχουν συγκαλυφθεί και κουκουλωθεί από την εργοδοσία.
Σε συνέχεια αυτής της κατάστασης, έρχεται να προστεθεί και άλλο 1 εργατικό ατύχημα. Συνάδελφός μας βρήκε τραγικό θάνατο στις 24/2/2018 όταν κατά την διάρκεια της εργασίας του σε αποθήκες σιταριού στο Πουρνάρι Δομοκού έπεσε μέσα στο σιλό και καταπλακώθηκε από σιτάρι.
Κυριολεκτικά με αίμα βάφεται η ανάπτυξή τους!
Όλα αυτά τα ατυχήματα δεν είναι αποτέλεσμα της “κακιάς ώρας”, αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στους χώρους δουλειάς. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά.
Οι ζωές μας δεν είναι για πέταμα!
Απαιτούμε εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση και από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να παλέψουν μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, εντάσσοντάς τα στην πάλη μας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει μόνο όταν βγάζουν κέρδη για τον εργοδότη και προτάσσοντας τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας.
Παίρνουμε όλοι μέρος στις μαζικές διαδικασίες των Ταξικών Συνδικάτων, ώστε να δούμε πώς καλύτερα θα οργανώσουμε την πάλη μας και για αυτά τα ζητήματα.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι κυβέρνηση και εργοδοσία θα μας βρουν μπροστά τους. Έχουμε “πόλεμο”.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment