Η 1η ομάδα Προσκόπων Λαμίας στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού

Στην τοπική κοινότητα Νέου Μοναστηρίου του Δήμου Δομοκού, φιλοξενήθηκε η 1η ομάδα Προσκόπων Λαμίας, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Οι Πρόσκοποι έτυχαν της φιλοξενίας του Δήμου Δομοκού στο Διοικητήριο Θεσσαλιώτιδας, στο οποίο τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος, κ. Καλημέρης Νικόλαος και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Νέου Μοναστηρίου.
Κατά τη διαμονή τους στην τοπική κοινότητα, οι πρόσκοποι συνδύασαν ψυχαγωγία και γνωριμία με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Δήμου. Πραγματοποίησαν φυσιολατρικούς περιπάτους, ενημερώθηκαν για τις αρχαιότητες της περιοχής και επισκέφθηκαν κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και θέσεις ανασκαφής στην Ακρόπολη της Αρχαίας Πρόερνας, στη θέση  Ίμβρου Πηγάδι και Κουτρουλού Μαγούλα.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους στο Νέο Μοναστήρι, κατασκεύασαν χυλοπίτες σε τοπική βιοτεχνία ζυμαρικών και παρακολούθησαν ένα σύντομο ενημερωτικό σεμινάριο  σε πολιτιστικά δρώμενα και χορούς της τοπικής κοινότητας, αντιπροσωπευτικά των εθίμων της Ανατολικής Ρωμυλίας. Επίσης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην τοπική κοινότητα Βαρδαλής, όπου τους υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού, οι οποίοι τους ξενάγησαν στο χωριό και τους ενημέρωσαν για την ιστορία του.
Η 1η ομάδα των Προσκόπων Λαμίας  αναχώρησε από το Νέο Μοναστήρι το απόγευμα της Κυριακής, με τις ευχές όλων όσων τους γνώρισαν και συμμετείχαν στις δράσεις τους, για μία ευτυχισμένη χρονιά, γεμάτη επιτυχημένες και ασφαλείς προσκοπικές δραστηριότητες.





Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment