Το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Γεωργίου Χατζοπούλου στο Βαρδαλή Δομοκού

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Γεωργίου Χατζοπούλου Εφημερίου του χωριού Βαρδαλή ετέλεσε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

            Του ιερού μνημοσύνου προηγήθηκε Ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας τη συμμετοχή πολλών ιερέων από την ευρύτερη περιοχή του Δομοκού και του Θαυμακού.

            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τον πατρικό του λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφερόμενος στον καλοκάγαθο μακαριστό π. Γεώργιο, τον οποίο και ονόμασε ως καλό ποιμήν.

            « Σήμερα αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Μοδέστου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων και η ευαγγελική περικοπή που ακούσαμε αναφερόταν στον καλό ποιμένα. Ο π. Γεώργιος είχε όλα τα χαρακτηριστικά του καλού ποιμένος. Για πολλά χρόνια εποίμανε το χωριό σας αγιάζων. Σας επότιζε με λόγια πνευματικά και είστε ευλογημένοι διότι τον ακούγατε. Σημείο που δείχνει ότι τον αγαπούσατε και τον σεβόσασταν. Ο π. Γεώργιος εφύλαττε καλά το ποίμνιο του, αγρυπνών και προσευχόμενος νύκτα και ημέρα με αποτέλεσμα να μη κινδυνεύσετε από κανένα κακό. Τον διέκρινε η  ευλάβεια, η αγάπη για την Θεία Λατρεία και η αγάπη του για τον εξωραϊσμό της Εκκλησίας. Και τώρα αναπαύεται πίσω από το θυσιαστηρίο του και προσεύχεται και στέλνει σε όλους την ευχή του. Είμαι βέβαιος ότι απολαμβάνει την Θεία Λειτουργία στον ουρανό συλλειτουργών μετά του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού.

            Τέτοιους ιερείς έχει ανάγκη η Εκκλησία μας. Να αγαπούν, να συγκεντρώνουν και να προστατεύουν το ποίμνιό τους. Ας είναι η μνήμη του αιωνία και ας έχουμε όλοι την ευχή του.

            Μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος, οι ιερείς   και όλοι οι παρευρισκόμενοι τιμώντες τη μνήμη του μακαριστού π. Γεωργίου, παρεκάθισαν στο καφενείο του χωριού όπου η οικογένεια προσέφερε καφέ εις μνήμην του.

imfth.gr







Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment