Η Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού καταγγέλλει την κατάργηση του Τμήματος της κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου Νέου Μοναστηρίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
                Η Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού καταγγέλλει  την ενέργεια του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης  κ. Δημητρίου να καταργήσει τα ολιγομελή τμήματα σε σχολεία του Νομού και να τα μεταφέρει στα πλησιέστερα σχολεία.
 Στα πλαίσια αυτής της απόφασης καταργεί το Τμήμα της κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου στο Λύκειο Νέου Μοναστηρίου, εξαναγκάζοντας τους μαθητές που την έχουν επιλέξει και ήδη έχουν προετοιμαστεί όλο το καλοκαίρι σ’ αυτή ή να αλλάξουν  κατεύθυνση  ή να μεταφέρονται στο Λύκειο Δομοκού καθημερινά.
Με δεδομένη την απόσταση ανάμεσα στα δυο σχολεία , τις δύσκολες καιρικές συνθήκες  στην περιοχή του Δομοκού το χειμώνα και την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, η εφαρμογή  μιας τέτοιας απόφασης σημαίνει  μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία για τα παιδιά και τις οικογένειές τους , που θα έχει άμεση επίπτωση και στην επίδοση τους.
Σημειώνουμε ότι για τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος  δεν απαιτείται πρόσθετο προσωπικό και δαπάνη αλλά επαρκεί το υπάρχον διδακτικό προσωπικό του σχολείου, το οποίο ο κ. Περιφερειακός  δ/ντής  προτιμά να το αξιοποιήσει σε γραμματειακή υποστήριξη ή να το μετακινήσει για να μπαλώσει άλλες «τρύπες» ανά το Νομό, προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική της κυβέρνησης για συρρίκνωση των τμημάτων, των σχολείων και κατ’ επέκταση των δαπανών για την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού.
Εκτιμούμε ότι η κατάργηση κάποιων τμημάτων είναι το πρώτο βήμα και ακολουθεί η κατάργηση των ίδιων των περιφερειακών σχολείων, γι αυτό θα πρέπει ο Δήμος Δομοκού και ο λαός της περιοχής να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Καλούμε τον Περιφερειακό δ/ντή να πάρει πίσω την απόφαση αυτή και να εγκρίνει τη λειτουργία του τμήματος για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο σχολείο, που βρίσκεται υπό κατάληψη, και να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment