Φεστιβάλ Οίτης:«Ο Μάνος, ο Μίκης …κι εμείς» Βασίλης Γισδάκης - Μπέττυ Χαρλαύτη LIVE - Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
«Ο ΜΑΝΟΣ, Ο ΜΙΚΗΣ …ΚΙ ΕΜΕΙΣ»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ - ΜΠΕΤΤΥ ΧΑΡΛΑΥΤΗ LIVE
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Ο Βασίλης Γισδάκης και η Μπέττυ Χαρλαύτη, δυο νέοι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν στενά με τους δυο μεγάλους έλληνες συνθέτες, ερμηνεύουν το έργο τους σε μια συναυλία ξεχωριστή.
Η εμπειρία ζωής των δυο ερμηνευτών πλάι στους  μεγάλους δημιουργούς μεταφέρεται επί σκηνής σε μια σύμπραξη ιδιαίτερης δυναμικής. Ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από δυο τραγουδιστές που παρά το νεαρό της ηλικίας τους κουβαλάν στο βαρύ τους βιογραφικό, πέραν των άλλων και τη συνεργασία μαζί τους, την έμπνευση της ερμηνείας των έργων τους και τελικά το μαγικό τους στίγμα.
Ο Βασίλης Γισδάκης είναι ο τελευταίος αυθεντικός ερμηνευτής που επέλεξε ο Μάνος Χατζιδάκις για να ερμηνεύσει τα τραγούδια του. Η Μπέττυ Χαρλαύτη, η νεότερη «μούσα» του Μίκη Θεοδωράκη όπως έχει κατά καιρους χαρακτηριστεί, είναι γωστή για την στενή συνεργασία μαζί του και με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
Μαζί τους ο καταξιωμένος πιανίστας κι ενορχηστρωτής  Γιάννης Μπελώνης.
Στα πνευστά τους συνοδεύει ο Μαρίνος Γαλατσινός.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς, ερμηνεύονται  κάποια από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που πέρασαν από τα χείλη των Ελλήνων, λυρικά και λαϊκά των δυο μεγάλων μας συνθετών.
Μια μαγική συναυλιακή νύχτα  με τις μουσικές του Μάνου και του Μίκη μέσα από δυο φωνές που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους οι δυο συνθέτες.


Λίγα λόγια για τον Βασίλη Γισδάκη
Ο Βασίλης Γισδάκης έχει κάνει σπουδές κλασικής κιθάρας και θεωρητικών. Μαθήματα φωνητικής με τον Γιώργο Σαμαρτζή και συμμετοχή στο «Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης» του Σπύρου Σακκά. Το 1989 γνωρίζει τον Μάνο Χατζιδάκι που τον πρωτοπαρουσιάζει τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους στη συναυλία του «Σείριου» στο θέατρο ΠΑΛΑΣ τραγουδώντας τρία ανέκδοτα κινηματογραφικά τραγούδια. Από το 1989 έως το 1993 συμμετείχε σε όλες τις συναυλίες του συνθέτη, τραγουδώντας υπό τη διεύθυνση του. Συμμετείχε, επίσης σε όλες τις συναυλίες του «Σείριου».Έχει τραγουδήσει έργα του Μάνου Χατζιδάκι όπως «Τα κινηματογραφικά«, «Μυθολογία«, «Ματωμένο γάμο«, «Ρωμαϊκή αγορά«, «Λαϊκή αγορά» κ.α.


Λίγα λόγια για τη Μπέττυ Χαρλαύτη
Η Μπέττυ Χαρλαύτη κινείται στις μουσικές ράγες της εποχής της.Γνωστή, μεταξύ άλλων για την στενή της συνεργασία με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εμφανίζεται μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις συναυλίες που δίνει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Έχει συμπράξει μαζί με την Ορχήστρα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Τον χειμώνα του 2015 ο συνθέτης της εμπιστεύεται την ερμηνεία των «Λυρικών» του στην εμβληματική παράσταση «Το Τραγούδι του νεκρού Αδελφού» στο Θέατρο Μπάντμιντον της Αθήνας, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος στα 89 του χρόνια. Επίσης ήταν η τραγουδίστρια που μαζί με την Ελένη Βιτάλη ερμήνευσε το έργο του συνθέτη στην μεγάλη συναυλία για τα 90 του χρόνια ανήμερα των γενεθλίων του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Έχει επισκεφτεί την Αμερική για συναυλίες αρκετές φορές όπου έχει εμφανιστεί στη Νέα Υόρκη, τη Νέα Υερσέη καθώς και στο Harvard Club του Μανχάταν.  Τον Μάϊο του 2015 καλέστηκε να δώσει συναυλία αφιερωμένη στα ενενηκοστά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στο Merkin Concert Hall του Μανχάταν όπου ερμήνευσε έργα του συνθέτη. «Γοήτευσε η Μπέττυ Χαρλαύτη» έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», η μεγαλύτερη εφημερίδα της ελληνικής Ομογένειας στη Νέα Υόρκη.Ο δίσκος της «Ποια να ’σαι συ;» με κομμάτια του Μιχάλη Σουγιούλ σε σύγχρονη απόδοση, έλαβε εξαιρετικές κριτικές από περιοδικά και από το ραδιοφωνικό κοινό.Είναι διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού (μεσόφωνος)  ενώ ερμηνεύει ρεπερτόριο σε εννέα γλώσσες που περιλαμβάνει εκτός  από έργα κλασικής μουσικής, Έλληνες λόγιους συνθέτες, παραδοσιακό, ρεμπέτικο, ρετρό, έθνικ και τζαζ.Το καλοκαίρι του 2013 η Μπέττυ Χαρλαύτη εμφανίζεται σε μια σειρά συναυλιών στο πλευρό της μεγάλης Μαρίας Φαραντούρη.Έχει επίσης εμφανιστεί πλάι σε καλλιτέχνες όπως ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιώργος Νταλάρας,  ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, κ.α.Η Μπέττυ Χαρλαύτη είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας).Αυτό τον καιρό ετοιμάζει μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη την νέα της δισκογραφική δουλειά σε έργα του μεγάλου συνθέτη.

Τιμές εισιτηρίων :
Προπώληση : 10 €
Ταμείο : 13 €

Προπώληση εισιτηρίων :
SEVEN spots (Πλ.Λαού, Λαμία τηλ. 22310 66320 ανοικτό καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ)

Το Φεστιβάλ Οίτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και της EFFE:Europe for Festivals-Festivals for Europe

Info :
«Ο Μάνος, ο Μίκης …κι εμείς»
Βασίλης Γισδάκης - Μπέττυ Χαρλαύτη live
Τατάρτη 3 Αυγούστου 2016
Ώρα έναρξης : 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
www.xwra.gr
e-mail: info@xwra.gr

Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment