Λαμία: «Το Καπλάνι της Bιτρίνας» - Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
«ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ BΙΤΡΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ
Το  «θρυλικό»  Καπλάνι της βιτρίνας «ζωντανεύει» για πρώτη φορά στο θέατρο  και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από το Φεστιβάλ Οίτης!
 Η μεγάλη θεατρική επιτυχία της χρονιάς «Το Καπλάνι της βιτρίνας», το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη , που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους  περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα,  σε μία εξόχως προσεγμένη,  άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά παράσταση, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος, με 11 καταξιωμένους και ταλαντούχους  ηθοποιούς  και  συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ,  με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη,   μας μεταφέρουν  στο Λαμαγάρι,  στο ‘’σκηνικό’’ των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως  στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δυο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι  του 1936.
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία  :  Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Σκηνικά- Κοστούμια  :  Γιάννης Μετζικώφ
Προβολές 3D και Video Art  :  Σπύρος Ρασιδάκης, Αλέξανδρος Τσερέπας
Μουσική  :  Μιχάλης Αβραμίδης
Στίχοι Τραγουδιού : Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Φωτισμοί  :  Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια κίνησης : Κική Μπάκα
Βοηθός Σκηνοθέτη  :  Α΄ Θοδωρής Ντουρντουρέκας,  Β΄ Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Κατασκευή Σκηνικών : Παναγιώτης Λαζαρίδης , Βασίλης Σακκής
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Γιάννης Καρατζογιάννης,  Χριστίνα Θεοδωροπούλου,  Δημήτρης Μαύρος,  Βίκυ Μαραγκάκη,  Αλέξανδρος Βάρθης,  Αγγελική Πασπαλιάρη,  Αρετή Τίλη, Χριστίνα Πάγκαλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Πανάγος Ιωακείμ,  Γιώργος Βουβάκης.
Λίγα λόγια για το έργο:
«Κατακαλόκαιρο του 1936 στη Σάμο. Η Μέλια και η Μυρτώ απολαμβάνουν το παιχνίδι και τη θάλασσα με τους φίλους τους από το Λαμαγάρι, μαζί με τον αγαπημένο τους ξάδελφο Νίκο, φοιτητή στην Αθήνα που τους διηγείται τις πιο συναρπαστικές ιστορίες για το καπλάνι, τον βαλσαμωμένο τίγρη, που τη μια μέρα έχει ανοιχτό το γαλάζιο του μάτι και την άλλη το μαύρο…
Τι θα συμβεί όμως όταν το καπλάνι ανοίξει για τα καλά το μαύρο του μάτι;   Που έχει κρυφτεί ο ξάδελφός τους;  Τι παιχνίδι σκαρφίστηκε πάλι ;»
     Η χαρισματική γραφή της Άλκης Ζέη αποτυπώνει με τρόπο μοναδικό τις ανατροπές που συμβαίνουν στις ζωές των παιδιών και των μεγάλων με την δικτατορία του Μεταξά, όπου πραγματικότητα και παιχνίδι “συνωμοτούν” για να κρατήσουν καλά κρυμμένο το μυστικό.
Η παιδική αφέλεια και αθωότητα, η συγκίνηση και το χιούμορ πρωταγωνιστούν για να μας πουν ξανά ότι η φιλία, η ανθρωπιά και η δημοκρατία είναι αξίες ανεκτίμητες.
Διάρκεια παράστασης :  2 ώρες με διάλλειμα
Trailer παράστασης «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» : https://www.youtube.com/watch?v=eONzRgIGapc
Τιμές εισιτηρίων:
12€ (ενηλίκων), 10€ (παιδικό), 8€ (ανέργων) 
Προπώληση εισιτηρίων :
SEVEN spots ( Πλ.Λαού, Λαμία τηλ. 22310 66320 ανοικτό καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ ), tickethour (210-8938111)  www.tickethour.com , Καταστήματα Γερμανός, Καταστήματα ΟΤΕ
Το Φεστιβάλ Οίτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και της EFFE:Europe for Festivals-Festivals for Europe
Info :
«Το Καπλάνι της Bιτρίνας»
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016
Ώρα έναρξης : 21.30

Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
www.xwra.gr
e-mail: info@xwra.gr
 


Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment