Τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο τίμησε ο στρατός στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία

Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, τίμησε σήμερα το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Της δοξολογίας, που τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Μετά τη δοξολογία ανεγνώσθη η ημερήσια διαταγή και όλοι οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση υλικών πολέμου.

Μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στo Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος  κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του, αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή του ΚΕΥΠ για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στο βίο και στην ανδρεία του στρατιωτικού Αγίου Γεωργίου και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος να σκεπάζει και να περιφρουρεί τον Ελληνικό Στρατό και να χαρίζει τρόπαια στην εκτέλεση των καθηκόντων των στρατιωτικών αλλά και υπέρ της πίστεως και των ιδανικών της πατρίδος.

 Ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος, εις ανάμνησιν της ημέρας επέδωσε τιμητικές πλακέτες με το έμβλημα του ΚΕΥΠ στον Σεβασμιώτατο και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

 Επίσης οι καλλίφωνοι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Ευστάθιος και πατήρ Δημήτριος μετά από προτροπή του Ποιμενάρχου μας, τραγούδησαν παραδοσιακό τραγούδι για τον Άγιο Γεώργιο.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, Ο Αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδος Ταξίαρχος Μιχαήλ Πάππος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ Ι. Κοντοστέργιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Πύραρχος Θρασύβουλος Ζαγγογιάννης, άλλοι Διοικητές και εκπρόσωποι Στρατιωτικών Μονάδων της Φθιώτιδος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης, Απόστρατοι Αξιωματικοί και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ο Άγιος Γεώργιος καθιερώθηκε ως Προστάτης του ελληνικού στρατού το έτος 1864 και από τότε η μνήμη του τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα από το σώμα του στρατού ξηράς.

imfth.gr




Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment