Προβολή της ταινίας «To Δικαστήριο»(Court) στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την Τρίτη 05-04-2016

Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «To Δικαστήριο»(Court) την Τρίτη 05-04-2016 ώρα 21.15. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του 28χρονου Ινδού σκηνοθέτη Τσαϊτάνια Ταμάν, που βραβεύτηκε στη Βενετία και συνέχισε με 23 ακόμα διεθνείς διακρίσεις. Μια πανέξυπνη ωδή στην ελευθερία της έκφρασης. |Είσοδος ελεύθερη|
* Πριν την έναρξη της προβολής - στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου - θα συγκεντρώνονται είδη για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες. Κατά προτεραιότητα, συλλέγονται τα παρακάτω είδη :

    Ρουχισμός (καλτσάκια & εσώρουχα)
    Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια , σαμπουάν, αφρόλουτρα, σερβιέτες κλπ)
    Είδη καθαριότητας (απορρυπαντικά ρούχων για πλύσιμο στο χέρι, χλωρίνη *μικρές συκευασίες*)
    Παιχνίδια (μπάλες, χνουδωτά ζωάκια, σχοινάκια)
    Βιβλία εικονογραφημένα για μικρές ηλικίες (πχ. με ζώα)
    Γραφική Ύλη (στυλό, μολύβια, τετράδια, μπλοκ, ξύστρες, γομολάστιχες)

*Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια

Υπόθεση Ταινίας :

Ο Narayan Kamble (Vira Sathidar) είναι ένας εξηντάρης δάσκαλος, τραγουδιστής και συνθέτης επαναστατικών τραγουδιών και εν γένει πολιτικός ακτιβιστής, που έχει απασχολήσει κατά καιρούς την ινδική δικαιοσύνη κυρίως εξαιτίας της δριμείας κριτικής που ασκεί μέσα από τη δράση του κατά των ανισοτήτων και των κοινωνικών αδικιών που βρίσκονται σε έξαρση στη σύγχρονη Ινδία. Παρακολουθούμε τη συναυλία του να σταματάει βίαια από την αστυνομία, με τη δικαιολογία ότι ο ίδιος και η ομάδα του ευθύνονται για την αυτοκτονία ενός Ινδού εργάτη, ο οποίος σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πριν δυο μέρες, ύστερα από συναυλία που οι ίδιοι είχαν δώσει σε προηγούμενη πόλη. Πολύ σύντομα γίνεται φανερό ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν και ότι η δίκη είναι σχεδόν στημένη μόνο και μόνο επειδή ο Narayan Kamble είναι στη μαύρη λίστα της ινδικής αστυνομίας, αφού η προσπάθειά του να αφυπνίσει τον ινδικό λαό σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που οι περισσότεροι ανέχονται, είναι εξαιρετικά ενοχλητική για όσους έχουν συμφέρον να διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση ως έχει. Μέσα από μια μακροσκελή διαδικασία, που θυμίζει τρομακτικά την αντίστοιχη ελληνική, βλέπουμε το συνήγορο του ήρωα να προσπαθεί να αμυνθεί και να αποδείξει ότι ο πελάτης του δεν είναι “ελέφαντας”.

Το «Δικαστήριο» είναι μια ταινία που κριτικάρει, έντονα και ξεκάθαρα, ένα δικαστικό - και πολιτικό και πολιτισμικό - σύστημα απαρχαιωμένο, άδικο, παράλογο και, τελικά διεφθαρμένο. Όμως δεν το κάνει επιθετικά: αντίθετα, είναι μια ταινία υπομονετική, με πλάνα παρατήρησης που δεν παρεμβαίνουν, απλώς αποκαλύπτουν λειτουργικά την αλήθεια για να την αναγνωρίσει ο καθένας μόνος του. (Λήδα Γαλανού-flix.gr)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων
Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment