Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού


Με κύριο θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής των πυρκαγιών κατά την επερχόμενη  θερινή περίοδο, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, τη Δευτέρα 18/4/2016 και ώρα 12:30 υπό την προεδρία του Δημάρχου Δομοκού κ. Τζιαχρήστα Δημητρίου.
Στη σύσκεψη  παρέστησαν ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Τζιαχρήστας Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού κ. Καραμπότσης Δημοσθένης και κ. Ντελής Αχιλλέας, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ Καρακάντζας Αθανάσιος, ο Υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Αγγράς Βασίλειος, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού Αστυνόμος Β΄ Δεληγιάννης Ιωάννης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού Επιπυραγός Μπάρκας Χρήστος, οι εκπρόσωποι του ΚΕ.Υ.Π. Αντισυνταγματάρχης Μούκας και Υπολοχαγός Παπαστάθης Σπύρος, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Δασονόμος Χριστόπουλος Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γκούβας Αθανάσιος και  κ. Νιάνιος Χρήστος, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δομοκού, κ Χριστόπουλος Οδυσσέας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.
Ο Δήμαρχος Δομοκού, ευχαρίστησε τους παριστάμενους στη σύσκεψη και τόνισε την αναγκαιότητα μίας καλής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων  για την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς και για τη σωστή ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Σ.Τ.Ο. τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς, και συμφώνησαν ότι θα πρέπει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας να είναι έτοιμος για την πρόληψη, αλλά και την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς. Επιπλέον, αποφασίστηκαν μέτρα για την καλύτερη συνεργασία και τον συντονισμό των δράσεων.
Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά του Δήμου τονίστηκε η διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο που θα πραγματοποιεί το Δασαρχείο  προκειμένου να αποτρέψει πιθανές περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης σιτοκαλαμιών στους χώρους ευθύνης του Δήμου και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Δομοκού  θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα πυρκαγιάς, έχοντας στη διάθεσή του το κατάλληλο προσωπικό, τα απαραίτητα μηχανήματα και υδροστόμια για άντληση νερού και τη συνεργασία των Αντιδημάρχων για τον συντονισμό των δράσεων.
Ο Δήμαρχος Δομοκού έκλεισε τη σύσκεψη ευχόμενος σε όλους καλή αντιπυρική περίοδο.

Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment