Συλλήψεις στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων στη Στερεά Ελλάδα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα για διάφορα αδικήματα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου ε πιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα και συγκεκριμένα:
Αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφέντα, ο οποίος στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (130) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (750) γραμμαρίων, τα οποία θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα και στη Λαμία, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία και στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας & του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
Δέκα (10) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:
 • σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., καθώς και της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,
 • σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και
 • στην περιοχή της Λιβαδειάς, ένας ημεδαπός από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.
Αλλοδαπός στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε Βοιωτίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.
Αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.
Τέλος, ημεδαπός στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.
Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί τελωνειακού κώδικα, περί όπλων & περί Κ.ΟΚ.
Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (142) φυτά κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, (914) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, ζυγαριά ακριβείας, στιλέτα κ.α.
Συνελήφθη, χθες (20-04-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί τελωνειακού κώδικα, περί όπλων και περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Ειδικότερα χθες το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 39χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • (142) φυτά κάνναβης, ύψους από (4) έως (31) εκατοστών το καθένα, εμφυτευμένα σε γλάστρες στον αύλιο χώρο της οικίας,
 • (1) νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης
 • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (9,1) γραμμαρίων,
 • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • (914) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
 • δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και
 • (1) στιλέτο με τρεις λεπίδες (αστέρι).
Ο 39χρονος, ο οποίος απουσίαζε από την οικία του, εντοπίσθηκε λίγη ώρα αργότερα από τους αστυνομικούς στην περιοχή, να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως, και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο στιλέτο.
Η ανωτέρω ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
  Blogger Comment
  Facebook Comment