Συνάντηση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ευθύμιου Καραΐσκου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυ-γκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λαμία, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Αντι-περιφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Καραΐσκο στο γραφείο του.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ. Απόστολος Καραναστά-σης, κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Ηλίας Σανίδας, και Ιωάννης Περλεπές και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό των Εσωτερικών για τη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, ση-μειώνοντας την ανάγκη να επιλυθούν τα άμεσα θέματα που υπάρχουν, έτσι ώστε να μπο-ρεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του .
Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες που έχουν εξασφαλιστεί σε όλα τα επίπεδα, στη διαμονή, στη φιλοξενία και συνολικότερα στα θέματα τα οποία αντιμετω-πίζονται για την ασφαλή παραμονή όσων διαμένουν εκεί.
Ζήτησε τη χρηματοδότηση από την πλευρά του Υπουργείου, μιας και όπως ση-μείωσε ο κ. Καραΐσκος, μέχρι τώρα οι δαπάνες καλύπτονται από την πλευρά της Περιφέ-ρειας .
Ακόμη τόνισε, ότι προετοιμάζεται και δεύτερο κτήριο το οποίο θα αποδοθεί σε χρήση στο τέλος της εβδομάδας που ξεκινά .
Ο κύριος Κουρουμπλής από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι δαπάνες της Περι-φέρειας για τη λειτουργία αυτών των δομών θα καλυφθούν, όπως επίσης σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης και στις Περιφέρειες για τη λειτουργία παρόμοιων δομών.


Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment