Δομοκός: Ο Θεόδωρος Καραγιάννης παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο: «Οι Ασήμαντοι»

Δομοκός: Ο επίτιμος δικηγόρος Αθηνών Θεόδωρος Καραγιάννης παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο: «Οι Ασήμαντοι»
 Η ιστορία δεν έχει ανάγκη «εισαγγελείς» ή «συνηγόρους». Χρειάζεται αδέκαστους κριτές. Μπορεί Οι Ασήμαντοι να είναι οι πρώτοι «επισκέπτες» στο «εθνικό σαλόνι» ώστε ν' ανοίξουν συζητήσεις με καλεσμένους όλων των πλευρών, να μάθει ο κόσμος όλη, κι όχι τη μισή Αλήθεια.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζονται με γλαφυρότητα, αλλά και ντοκουμέντα, καταστάσεις που διαδραματίστηκαν την αδυσώπητη περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου. Με αντικειμενικότητα και πρόθεση συμφιλίωσης ο συγγραφέας καταγράφει τα γεγονότα, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας από τους ήρωες του «όταν η ιστορία γράφεται σε χρονική απόσταση από τα συμβάντα, γίνεται και δικαιότερη και πιο αντικειμενική».

Ο Θεόδωρος Καραγιάννης, δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω και συγγραφέας, γεννήθηκε στο Λυχνό Υπάτης και ήταν πάντα ενεργά παρών στους αγώνες για την δημοκρατία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Έχει δημοσιεύσει νομικές εργασίες, επιφυλλίδες και δοκίμια πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, ενώ αρθρογραφεί περιστασιακά στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Παράλληλα, έχει αναπτύξει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στην περιοχή της Υπάτης.
Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment