Τρία χρόνια δραστήριας παρουσίας της κίνησης «Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς μεσάζοντες Λαμίας»

Δελτίο Τύπου
Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια παρουσίας της κίνησης "Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς μεσάζοντες Λαμίας" από τις  8 Απριλίου του 2013, όταν έγινε η δεύτερη και "ιδρυτική" ανοιχτή συνέλευση.
Στα τρία αυτά χρόνια οργανώθηκαν 25 απευθείας διαθέσεις προϊόντων στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 3000 οικογένειες ενώ είναι σε εξέλιξη η 26η για το επόμενο Σάββατο 16 Απριλίου (παραγγελίες έως Τετάρτη 13/4).
Υλοποιήθηκαν πάνω από 12.000 παραγγελίες, διατέθηκαν πάνω από 300 τόνοι ελληνικών ποιοτικών προϊόντων (κυρίως τοπικών) απευθείας στους καταναλωτές και εξοικονομήθηκαν, με τους μετριότερους υπολογισμούς, 100.000 Ευρώ τα οποία παρέμειναν στην τοπική αγορά.
Η ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής, η συλλογικότητα και η χρήση σύγχρονων και έξυπνων μεθόδων υλοποίησης συλλογικών διαδικασιών ήταν από τους πρώτους στόχους της κίνησής μας. Πάνω από 85 εθελοντές συμμετείχαν στις απευθείας διαθέσεις των προϊόντων αλλά και σε άλλες παράλληλες δράσεις αλληλεγγύης.
Στις σημερινές συνθήκες είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να σταθούμε συλλογικά όρθιοι. Προσπαθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις να συμβάλλουμε σ' αυτό. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συμμετοχή και ανάληψη περισσότερων πρωτοβουλιών.
Αν πιστεύετε ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί και να δυναμώσει στην πόλη μας, στηρίξτε την έμπρακτα με ενεργό συμμετοχή. Γι’ αυτό τον σκοπό, είναι μονίμως διαθέσιμη η Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή-Μέλους στην ιστοσελίδα μας.

Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)
Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment