Δικογραφία σε βάρος τριών δραστών για ληστείες και κλοπές στην γέφυρα του Πυρίου Θηβών

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών δραστών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπής και αποπειρών κλοπών, σε διερχόμενους οδηγούς στην γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας
Οι δράστες, τους τελευταίους δύο περίπου μήνες, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές ταχύτητες που ανέπτυσσαν οι οδηγοί κατά την διέλευσή τους από την ανωτέρω γέφυρα, επιδίωκαν την ακινητοποίηση των οχημάτων με σκοπό την τέλεση κλοπών ή ληστειών
Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (4) περιπτώσεις, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις
Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) δραστών, για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Πρόκειται για έναν 46χρονο ημεδαπό και δύο ακόμη ανήλικους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, οι οποίοι το τελευταίο περίπου δίμηνο ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπής και αποπειρών κλοπών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών, στην γέφυρα του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού και εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές ταχύτητες που ανέπτυσσαν οι οδηγοί κατά την διέλευσή τους από την ανωτέρω γέφυρα, επιδίωκαν την ακινητοποίηση των οχημάτων και τον αιφνιδιασμό των οδηγών τους, με σκοπό την τέλεση κλοπών ή ληστειών.
Αναλυτικότερα, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (4) περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
  •  Πρωινές ώρες της 08/02/2016, οι ανωτέρω δράστες κινούμενοι επί του οδοστρώματος στο ύψος της προαναφερόμενης γέφυρας, κατάφεραν να πετύχουν την ακινητοποίηση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο οδηγούσε ημεδαπή και με την απειλή πρόκλησης σωματικών βλαβών στην παθούσα με πέτρα που κρατούσε στα χέρια του ο 46χρονος, απέσπασαν από τη κατοχή της το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ.
  •  Πρωινές ώρες της 04/03/2016, ο 46χρονος κινούμενος ομοίως επί του οδοστρώματος, αποπειράθηκε να πετύχει την ακινητοποίηση ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο οδηγούσε ημεδαπός, χωρίς τελικά να το καταφέρει και ακολούθως ο δράστης προκάλεσε φθορά στο ανωτέρω όχημα, με την ρίψη πέτρας στο τζάμι της πόρτας του συνοδηγού.
  •  Μεσημβρινές ώρες της 10/03/2016, σε παρακείμενη της γέφυρας στάση υπεραστικών λεωφορείων, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απομάκρυνση ημεδαπής από το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό της, αφαίρεσαν από τη θέση του συνοδηγού ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά της αντικείμενα.
  •  Μεσημβρινές ώρες της 26/03/2016, οι δράστες τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες επί του οδοστρώματος, προκειμένου καταφέρουν να πετύχουν την ακινητοποίηση ενός διερχόμενου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με σκοπό την κλοπή, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν .
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment