Χαλκίδα: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών νεαρών που έκλεβαν μηχανάκια

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών.
Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών (3) ημεδαπών - μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 22, 20 και 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση – αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ισόγειο εγκαταλελειμμένης ημιτελούς οικοδομής, στην περιοχή της Κανήθου Χαλκίδας, χώρος – «καβάτζα», στον οποίο οι δράστες μετέφεραν κλεμμένες μοτοσικλέτες, προκειμένου να τις αποσυναρμολογήσουν και να διαθέσουν παράνομα τα ανταλλακτικά τους.
Συγκεκριμένα, στον ανωτέρω χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες, τις οποίες οι δράστες είχαν εν μέρει αποσυναρμολογήσει, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών άλλων μοτοσικλετών, καθώς και διάφορα εργαλεία.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 06-12-2009 έως και 11-06-2015, οι τρεις δράστες ενέχονται στη διάπραξη δεκατεσσάρων (14) συνολικά κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών, από διάφορες περιοχές της Χαλκίδας και την ευρύτερη περιοχή αυτής.
Γίνεται μνεία ότι ο 22χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη ληστείας, κλοπών και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ ο 17χρονος έχει απασχολήσει για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Σημειώνεται επίσης ότι μετά από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας, οι περισσότερες από τις ανωτέρω κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. 
 
 
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment