Νίκη με «κλειδί» την άμυνα: Μούτα Δομοκού - Π.Α. Καρπενησίου 65-52

Η Μούτα Δομοκού σε ένα ματς με αρκετή ένταση κέρδισε με 65-52 της Π.Α.Κ. και αναπτέρωσε τις ελπίδες της πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο (5/3) στο κλειστό του Δομοκού και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 40 άτομα.
Η Μούτα Δομοκού του Παναγιώτη Ρήγα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και έχοντας σχεδόν σε όλο το 40λεπτο το προβάδισμα στο σκορ μπήκε δυνατά στο «κυνήγι» της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Δομοκού «κλείδωσε» την νίκη χάρις το εντυπωσιακό «ξέσπασμα»  και σερί 20-0 στις αρχές της 4ης περιόδου όπου έφτασε την διαφορά στο +19 και στο 62-43. «Κλειδί» της επιτυχίας ήταν και η πολύ καλή άμυνα. Ο Αντώνης Νικολάου ήταν εντυπωσιακός έβαλε 35 πόντους, πετυχαίνοντας 7 τρίποντα.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αναμέτρησης και γνώρισε μια ήττα εκτός προγράμματος. Οι Καρπενησιώτες «κυνηγούσαν» από την αρχή στο σκορ στον αντίπαλο, ωστόσο στα μισά της 3ης περιόδου έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν με 42-43, όμως στην συνέχεια υπέστησαν μπλακ-άουτ. Στην 4η περίοδο ωστόσο έμειναν για πολύ ώρα χωρίς σκορ και εκεί χάθηκε το ματς. Υπάρχουν πολλά παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών και η Π.Α.Κ. κατέθεσε ένσταση μετά το τέλος του αγώνα. Ο Δημήτρης Σβερώνης πάλεψε, βάζοντας 25 πόντους και σκοράροντας 2 τρίποντα.
Την επόμενη(8η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα κάνει το ρεπό της, ωστόσο το Σάββατο (12/3) θα δώσει εκτός έδρας το εξ αναβολής ματς με τον Οπούντιο Μαρτίνου. Η Μούτα Δοκομού αγωνίζεται στις 20 Μαρτίου εκτός έδρας με τον Οπούντιο. Οι Δομοκίτες έχουν απολογισμό 2 νίκες και 3 ήττες(7 βαθμούς) και η Π.Α.Κ. 3 νίκες και 2 ήττες(8 βαθμούς).

Περίπου 40
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο κλειστό του Δομοκού. Στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 40 άτομα.

Άλλαξε ώρα
Η αναμέτρηση άλλαξε ώρα, καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3.30, ωστόσο η ΕΣΚΑΣΕ την Πέμπτη όρισε τον αγώνα για τις 5.

Προβάδισμα 3ης θέσης
Η Μούτα Δομοκού με την νίκη της μπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης στην 2η θέση, ενώ έχει προβάδισμα για την 3η θέση σε πιθανή ισοβαθμία με την Π.Α.Κ. Κάλυψε την διαφορά των 7 πόντων, αφού είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο στο Καρπενήσι με 58-51.

Με Οπούντιο εκτός
Το επόμενο παιχνίδι και των δυο ομάδων είναι εκτός έδρας με τον Οπούντιο Μαρτίνου και θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πρώτα η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί στο Μαρτίνο για το εξ αναβολής ματς και στην συνέχεια θα παίξει η Μούτα για την 8η αγωνιστική.

Ένσταση από Π.Α.Κ.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης η Π.Α.Κ. κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνα για κακή διαιτησία, αναφέροντας αρκετές φάσεις, όπου θεωρεί ότι αδικήθηκε από την διαιτησία.

Αποστολή για Σέλελη

Ο νεαρός Γιάννης Σέλελης μπήκε στην αποστολή της Π.Α.Κ., ωστόσο δεν αγωνίστηκε. Πρόκειται για αθλητή των τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας και έναν από τους πιο «θερμόαιμους» φιλάθλους της ομάδας.

Μόνος ο Σβερώνης

Ο γκάρντ της Π.Α.Κ. Δημήτρης Σβερώνης κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, βάζοντας 25 πόντους και πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα. Ακολούθησε με 10 ο πλέι μέικερ Τόλης Πιπέρας.


Ο «μπομπέρ» Νικολάου

Για την Μούτα Δομοκού ο Αντώνης Νικολάου «όπλισε» 7 φορές έξω από τα 6.75 και σταμάτησε στους 35 πόντους. Ακολούθησε με 15 έχοντας και 1 τρίποντο ο μαχητικός Κώστας Δελήμπασης.


10μελης
Η αποστολή των φιλοξενούμενων αποτελούνταν από 10 άτομα, καθώς υπήρχαν αρκετές απουσίες αθλητών(Αρβανίτης, Χονδρός, Κατσαρός και Αρκουμάνης).

Νέος κριτής

Ο Μάρκ Κιαφγκοβάντα (Φωτογραφία) ήταν ένας από τους 3 κριτές της αναμέτρησης. Αποφοίτησε από την πρόσφατη σχολή κριτών της ΕΣΚΑΣΕ στην Αμφίκλεια. Έχει αντιμετωπίσει την Π.Α.Κ. στο εφηβικό πρωτάθλημα, αφού αγωνίζονταν στα τμήματα υποδομής του Έσπερου.

«Βομβάρδιζε» 

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Αντώνης Νικολάου έδειξε τις διαθέσεις του. Η Μούτα Δομοκού με πόντους από τον ηγέτη της προηγήθηκε της Π.Α.Κ. με 14-9. Ο Αντώνης Νικολάου με δυο τρίποντες «βόμβες», ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία) με 2ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με 3ποντο και δίποντο έκαναν το 6-7. Ακολούθησε νέο τρίποντο του Αντώνη Νικολάου, 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη, 2ποντο του Αντώνη Νικολάου και 3ποντο του Κώστα Δελήμπαση (14-9).



Σταθερή πρωτοπορία

Οι «κόκκινοι» του Δομοκού είχαν ελαφρύ προβάδισμα και στην 2η περίοδο, με την Π.Α.Κ. να προσπαθεί χωρίς επιτυχία να πλησιάσει στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε με 27-23 υπέρ της τοπικής ομάδας. Ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Αντώνης Νικολάου με 2ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο και ο Κώστας Δελήμπασης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 18-13. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Κώστα Δελήμπαση, δύσκολο καλάθι του Τόλη Πιπέρα και 1/2 ελεύθερες βολές του Θανάση Καρυώτη (20-15). Ο Αντώνης Νικολάου με 3ποντο, ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με εύστοχη προσπάθεια για 2 διαμόρφωσαν το 23-20. Ο Μάριος Σκουφίτσας (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο, ο Αντώνης Νικολάου με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Πιστιόλης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 27-23 του ημιχρόνου. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Θανάση Καρυώτη του Δομοκού. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.ΑΚ. μοίρασε «στοπ» στον Αλέξανδρο Κόκκινο της Μούτας. Ο Κώστας Νιαβής των φιλοξενούμενων ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Καραγιώτα του Δομοκού. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Ακαδημίας έκανε νέο «στοπ» στον Αλέξανδρο Κόκκινο των γηπεδούχων.

Με ανεβασμένη αδρεναλίνη
 
Στα ύψη ανέβηκε η αδρεναλίνη στην 3η περιόδου με τους διαιτητές να καταλογούν συνολικά 5 τεχνικές ποινές. Η Π.Α.Κ. με αντεπίθεση διαρκείας προηγήθηκε προσωρινά με 39-41, όμως στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν και έφτασαν στο 49-43. Ο Τόλης Πιπέρας με 2ποντο, ο Κώστας Δελήμπασης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Αλέξανδρος Κόκκινος (Φωτογραφία Κέντρο) με τρίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με δυο δίποντα έκαναν το 32-30. Ο Κώστας Δελήμπασης με δίποντο και με όμορφο γκολ φάουλ (Εύστοχη συμπληρωματική βολή) έκανε το 37-30. Ο Κώστας Νιαβής με 1/1 ελεύθερη βολή από τεχνική ποινή, ο Δημήτρης Σβερώνης με έμμεσο τρίποντο και καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο μείωσαν στο 37-36. Η Π.Α.Κ. πέρασε μπροστά με 39-41 μετά από δίποντο του Αντώνη Νικολάου, τρίποντο του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Δεξιά) και 2/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα. Ο Αντώνης Νικολάου με 1/2 βολές, ο Αλέξανδρος Κόκκινος με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Τόλης Πιπέρας με 1/2 ελεύθερες βολές έγραψαν το 43-42. Η Μούτα έφτασε στο 49-43 του δεκαλέπτου μετά από 1/2 βολές του Τόλη Πιπέρα καλάθι και φάουλ του Αντώνη Νικολάου με εύστοχη συμπληρωματική βολή και 3/4 συνολικά βολές του Αλέξανδρου Κόκκινου. Ο Αλέξανδρος Κόκκινος της Μούτας ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Σώκου της Ακαδημίας. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια του Αλέξανδρου Κόκκινου της Μούτας.




Δεκάλεπτο τεχνικών
Συνολικά 5 τεχνικές ποινές καταλογίστηκαν στην διάρκεια της 3ης περιόδου.5.40 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Δημήτρης Σβερώνης τιμωρήθηκε με τεχνική για διαμαρτυρία με τον Αλέξανδρο Κόκκινο να αστοχεί στην βολή. 4.53 πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Κώστας Δελήμπασης τιμωρήθηκε με τεχνική για διαμαρτυρία με τον Κώστα Νιαβή να ευστοχεί στην βολή. Από μια τεχνική χρεώθηκαν Γιώργος Σώκος και Νίκος Ρήγας που λογομάχησαν μετά το τρίποντο του πρώτου και 2.06 πριν το τέλος ο Νίκος Ρήγας των γηπεδούχων τιμωρήθηκε με 2η τεχνική ποινή για εξύβριση και αποβλήθηκε.





2η..και αποβολή Ν. Ρήγα

Ο έμπειρος Νίκος Ρήγας της Μούτας Δομοκού 2.06 πριν το τέλος της 3ης περιόδου τιμωρήθηκε για 2η φορά με τεχνική ποινή και αποβλήθηκε από την αναμέτρηση.


Κυριαρχία Δομοκού

Ο Δομοκός κυριάρχησε στην 4η περιόδο και έφτασε στην διαφορά στο +19 και στο 62-43 με σερί 20-0. Οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν την διαφορά στο τέλος μειώνοντας στους 12 και στο 65-53. Ο Κώστας Δελήμπασης με δίποντο, ο Αντώνης Νικολάου με τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα και ο Κώστας Βλαχάκης με 2ποντο εκτόξευσαν την διαφορά στο +19 και στο 62-43, «τρέχοντας» ένα σερί 21-0. Ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία) με 2ποντο, ο Αντώνης Νικολάου με 1/2 βολές και ο Γιάννης Καγκαράς με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή έκαναν το 63-47. Το τελικό 65-53 έγινε μετά από καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη και 2/2 βολές του ίδιου και μακρινό 2ποντο του Αντώνη Νικολάου. Ο Κώστας Βλαχάκης της Μούτας Δομοκού ανέκοψε με θεαματική τάπα τον Σωτήρη Καλαμπάκα των φιλοξενούμενων.



Σερί 20-0
Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί στο τέλος της 3ης και στην αρχές της 4ης περιόδου, το 42-43 εις βάρος τους έγινε 62-43 υπέρ τους.

3 με φάουλ
Συνολικά 3 καλαθοσφαιριστές αποχώρησαν πρόωρα από την αναμέτρηση συμπληρώνοντας τα 5 προσωπικά φάουλ. 6.09 πριν το τέλος αποχώρησε με 5 φάουλ ο Κώστας Δελήμπασης της Μούτας. 1.17 πριν το τέλος αποβλήθηκε με φάουλ ο σέντερ της Π.Α.Κ. Πάνος Κρουστάλλης και 00.42 πριν το τέλος έφυγε με 5ο φάουλ από το ματς ο Τόλης Πιπέρας της Ακαδημίας.

Λήξη με ένσταση
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι άνθρωποι της Καρπενησιώτικης ομάδας έκαναν ένσταση στο φύλλο αγώνα, στην οποία αναφέρουν την κακή διαιτησία που έτυχαν στον αγώνα.

Πανηγυρισμοί Μούτας
Οι παίκτες των γηπεδούχων πανηγύρισαν την νίκη τους μετά το τέλος της συνάντησης.

Δηλώσεις Προπονητών

Παναγιώτης Ρήγας (Μούτα Δομοκού): *Ο τεχνικός της Μούτας δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση,









Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): *Η κ. Μπαλωμένου θα προβεί σε συνολική τοποθέτηση μετά το πέρας του πρωταθλήματος των ανδρών.






Τα δεκάλεπτα
14-9, 27-23, 49-43, 65-52

Συνθέσεις Ομάδων

Μούτα Δομοκού (Παναγιώτης Ρήγας): Καραγιώτας, Κόκκινος Μ., Νικολάου 35(7), Κόκκινος Α. 9(1), Καρυώτης 1, Δελήμπασης 15(1), Κακόγιαννης, Βλαχάκης 2, Σκουφίτσας 3(1), Δασκαλόπουλος, Ρήγας, Λαϊνάς

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 10, Σβερώνης 25(2), Σέλελης, Χαντζόπουλος, Καγκαράς 5, Σώκος 3(1), Πιστιόλης 1, Νιαβής 4(1), Καλαμπάκας, Κρουστάλλης 4

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου-Μαρκ Κιαφγκοβάντα (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment