Το 2017 η ολοκλήρωση του Τιθορέα – Δομοκός

Την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού τμήματος Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός, στα τέλη του 2017, υπόσχεται η ΕΡΓΟΣΕ, με αποτέλεσμα η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη να εκτελείται, γρηγορότερα, κατά 50 λεπτά.
Ειδικότερα, την Τρίτη και Τέταρτη 1 και 2 Μαρτίου κλιμάκιο της ΕΡΓΟΣΕ, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θάνο Βούρδα επισκέφτηκε την Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων από την Τιθορέα ως το Δομοκό, για να διαπιστώσει την πρόοδο των έργων που εκτελούνται.
Την Τρίτη 1 Μαρτίου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο της Τιθορέας, καθορίστηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν την εξέλιξη του έργου.
Το τμήμα από την Τιθορέα ως το Λιανοκλάδι θα έχει ολοκληρωθεί ως την άνοιξη του 2017 και το τμήμα από το Λιανοκλάδι ως το Δομοκό ως το τέλος του ίδιου έτους.

Το συγκεκριμένο έργο θα μειώνει κατά 50 λεπτά το χρόνο της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το κλιμάκιο επιθεώρησε το έργο καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής και το σύνoλο των σηράγγων.
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Λαμίας κ. Ν. Σταυρογιάννη και στη συνεχεία ακολούθησε σύσκεψη στο ΤΕΕ-ΤΑΣ παρουσία του πρόεδρου του ΤΕΕ, του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Α.Καραναστάση, του κ. Ν.Σταυρογιάννη και φορέων της περιοχής, όπου συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων και παρουσιάστηκε η μελέτη του αναδόχου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιανοκλαδίου.
Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε επιθεώρηση από το κλιμάκιο στην περιοχή Σαράγια και Γκαζέλο των Τρικάλων, όπου διαπιστώθηκε η εξέλιξη του έργου των υπογείων διαβάσεων, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2016.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικάλων με τον Δήμαρχο Τρικάλων κ. Δ.Παπαστεργίου, παρουσία των βουλευτών κ.κ. Χ. Σιμορέλη και Π. Δριτσέλη και του πρώην Δημάρχου κ. Μ.Ταμήλου, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της προώθησης του έργου ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα και θέματα διαβάσεων πεζών και οχημάτων σε περιοχές των Τρικάλων.
Αμέσως μετά, το σύνολο των συμμετεχόντων πραγματοποίησε και επιτόπιες επισκέψεις. Με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Θάνος Βούρδας έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την πολύ σημαντική πρόοδο του έργου Τιθορέα-Δομοκός. Ένα έργο πολύπαθο για το οποίο όμως σήμερα μπορούμε να δεσμευτούμε για την ολοκλήρωσή του στο τέλος του 2017, ενώ το Νοέμβριο του 2015 διασφαλίσαμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, την συνέχιση της χρηματοδότησης μέσω του CEF. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες για την προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Λαμίας και ενεργοποιήσαμε τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο σταθμό του Λιανοκλαδίου.
Επιπλέον, σε συναντήσεις που είχαμε στα Τρίκαλα επιβεβαιώσαμε την βούληση για την υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης στη διαδρομή από το Παλαιοφάρσαλο ως την Καλαμπάκα και σε αναλυτική συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ.Αγοραστό επιβεβαιώσαμε την απρόσκοπτη εξέλιξη όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την ένταξη και δημοπράτηση του έργου μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας».

http://www.metaforespress.gr

 
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment