Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με επίκεντρο την περιοχή Δομοκού απασχολεί τις αρχές

Συνολικά τρία άτομα συνελήφθησαν σε χωριό του Δομοκού και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για πιθανή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο σοβαρή υπόθεση, την οποία χειρίστηκαν αστυνομικοί του ειδικού τμήματος Αρχαιοκαπηλίας από την Αθήνα.

Την Τετάρτη, κλιμάκιο της αστυνομίας βρέθηκε στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δομοκού, όπου προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα αγαλματίδιο και έναν αρχαίο δίσκο, πέτρινο με τρύπα στο κέντρο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το αγαλματίδιο φέρεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλης άξιας: Οι συλληφθέντες φέρονται να το αγόρασαν έναντι του ποσού των 35.000 ευρώ και ετοιμάζονταν να το πουλήσουν σε πολλαπλάσια άξια, η οποία πιθανώς να άγγιζε και το ένα εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές.

Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment