Λαχταριστά κεφτεδάκια με ζυμαρικά και μοτσαρέλα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ζυμαρικά
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο πατημένες
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο λάχανο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 300 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 280 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάσε τα κεφτεδάκια και μετέφερε τα σε ένα τηγάνι αντικολλητικό όπου θα τα ψήσεις  και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Πρόσθεσε το κρασί και αφού ανακατέψεις, συμπλήρωσε τον πολτό ντομάτας, το λάχανο, το θυμάρι, το βασιλικό και άφησε τα όλα μαζί να σιγοβράσουν! Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε μέσα τα ζυμαρικά!
Μετέφερε το φαγητό στο ταψί και από πάνω ρίξε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους! Ψήσε για 25 – 30 λεπτά και μόλις η μοτσαρέλα λιώσει, σέρβιρε!

Πηγή: marymary

 
Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment