Έκλεισαν τον Μπράλο κόβοντας την Ελλάδα στα δυο οι αγρότες της Φθιώτιδας

Οι αγρότες της Φθιώτιδας μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Δημογιάννη στου Μαξίμου και περιμένοντας την απάντηση της κυβέρνησης για την έναρξη διαλόγου αποφάσισαν το μεσημέρι να μετακινηθούν στο ύψος του Μπράλου σκληραίνοντας τη στάση τους.
 Από το πρωί οι αγρότες από την περιοχή του Δομοκού που έχουν κλείσει το δρόμο στην περιοχή Δρούγος, αλλά και στην πόλη του Δομοκού,  μετακινήθηκαν με αυτοκίνητα προς την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών με στόχο να αποκλείσουν τον εθνικό δρόμο Λαμίας Αθηνών στο 200ό χιλιόμετρο στην περιοχή του κόμβου του Μπράλου.
Στην ίδια κατεύθυνση μετακινήθηκαν και οι αγρότες από την περιοχή της Αταλάντης, που έχουν μπλόκο στο 140 km της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, και υπολογίζεται μετά τη 1 το μεσημέρι θα βρίσκονται με αγροτικά αυτοκίνητα στον κόμβο του Μπράλου, στο 200ό χιλιόμετρο.
Εκεί βρίσκονται περίπου 70 τρακτέρ από την περιοχή του Μώλου, έχοντας κλείσει τις διαβάσεις εισόδου ή εξόδου στην εθνική οδό, αλλά και την κίνηση των αυτοκινήτων από και προς Μπράλο και Άμφισσα. Παράλληλα, οι αγρότες με τρακτέρ που βρίσκονται στον κόμβο της Ανθήλης αποφάσισαν να συντονιστούν με τους συναδέλφους τους από Δομοκό και Ατάλαντη και να αποκλείσουν τον εθνικό δρόμο στο κόμβο του Μπράλου.
Το συγκεκριμένο σημείο, ο κόμβος του Μπράλου, είναι στρατηγικό σημείο και ο αποκλεισμός του ουσιαστικά κόβει την Ελλάδα στα δύο. Οι δυνατότητες που έχει η αστυνομία για να διοχετεύσει την κυκλοφορία είναι ελάχιστες και αυτές αφορούν μόνο ΙΧ αυτοκίνητα. Μετά τη 1 το μεσημέρι ουσιαστικά δε υπήρχε  δυνατότητα διέλευσης οχημάτων στο εθνικό δίκτυο πριν και μετά τη Λαμία.
Η κυκλοφορία των οχημάτων από Αθήνα για Θεσσαλονίκη γινόταν μόνο μέσω του κόμβου της Αμφίκλειας , με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να ταλαιπωρούνται για ώρες και κυρίως οι οδηγοί φορτηγών.
Με σοβαρά προβλήματα και μεγάλη επικινδυνότητα διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας ενώ δεκάδες νταλίκες παραμένουν ακινητοποιημένες στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.



Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment