Γλυκά
Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα
- 150 γρ βούτυρο φρέσκο
- 2 κρόκους αυγών
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- 180 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 βανίλιες
- Μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε σε κομματάκια το βούτυρο και δουλεύουμε καλά να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τους δύο κρόκους και συνεχίζουμε το δούλεμα να ενσωματωθούν.
- Μετά προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και εν συνεχεία το αλεύρι σιγά σιγά.
- Αφού το ζυμώσουμε καλά το κάνουμε μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Απλώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και πλακέ.
- Με το δάκτυλο μας φτιάχνουμε στο κέντρο τους ένα λακουβάκι και βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα βερύκοκο ή μαρμελάδα ροδάκινο
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου