Αρχή του Τριωδίου στη Λαμία

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την πρώτη Κυριακή του Τριωδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία της ταπεινοφροσύνης, η οποία είναι το σταθερό θεμέλιο για την οικοδόμηση πνευματικής προσωπικότητος  και άνευ της οποίας, όσους κόπους και να καταβάλλει ο πιστός, έχει την ίδια τύχη με εκείνον που χτίζει επάνω στην άμμο. Η μεγάλη πληγή της σύγχρονης κοινωνίας είναι η έπαρση,  αποτέλεσμα της οποίας είναι η μεγάλη αναστάτωση που κυριαρχεί στις κοινωνίες και τα έθνη. Χρειαζόμαστε στη ζωή μας γνήσια ταπείνωση που να συνοδεύεται με τη συναίσθηση των αμαρτιών μας και να καταλήγει στην τελωνική προσευχή «ὁ Θεός ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ».

Στη διάρκεια του καφέ ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τα στελέχη και τους καλλιφώνους ιεροψάλτες της ενορίας και είχε μία ωραία και ωφέλιμη συζήτηση.

Ακολούθως μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας όπου ετέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιφύλακα των Φυλακών Δοκομού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, ο οποίος δολοφονήθηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο, το απόγευμα του Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, έξω από την οικεία του στην Κουβέλα Στυλίδος. Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε πως ο αείμνηστος Σεραφείμ υπήρξε ένας πιστός υπηρέτης της πατρίδος και ένας πιστός χριστιανός. Ήταν ένας λιμενοβραχίονας του καθήκοντος, της ιδέας και της ανθρωπιάς και ως ήρωας θα πρέπει να λογίζεται, διότι έπεσε στο καθήκον και ετίμησε και με αυτόν ακόμα τον θάνατό του, το έργο του. 





imfth.gr
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment