Εκδήλωση προς τιμήν του Ιερέως π. Αθανασίου Τσιούμα, μετά από 40 χρόνια Ιερατείας στην Ομβριακή!

Την περασμένη Κυριακή μετά τη λαμπρή θεία Λειτουργία – ιερατικό συλλείτουργο - στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής, έλαβε χώρα στο παρακείμενο Αμφιθέατρο της τοπικής Κοινότητος Ομβριακής, παλαιότερα έδρα του Δήμου Ξυνιάδος, μικρή, απλή, σεμνή και ταπεινή Εκδήλωση προς τιμήν του μόλις συνταξιοδοτηθέντος Ιερέως – Εφημερίου – Πρωτοπρεσβυτέρου – Καθηγητού Θεολόγου, Συγγραφέως και Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής χρηματίσαντος  π. Αθανασίου Τσιούμα.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι κυρίες του Φιλοπτώχου, οι Κατηχήτριες και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ομβριακής. Κλήρος και λαός από όλη την περιοχή του Δομοκού, ο Αντιδήμαρχος Δομοκού, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ομβριακής, παλαιοί Επίτροποι και Ψάλτες της Ενορίας, οι Αρχιερατικοί του Δομοκού π. Κων. Καρβέλης και Θαυμακού π. Γεώργιος Βασιλακάκος, ιερείς από τα παρακείμενα χωρία, ο πρώην συνάδελφος και Λυκειάρχης στο Δομοκό κ. Νιάνιος, όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το τιμώμενο ιερατικό πρόσωπο της Ημέρας, το ήθος του, την πραότητα και την  καλοσύνη του.

Την παρουσίαση της Γιορτής, το βιογραφικό του, την ιερατική του προσφορά, την κατηχητική του διακονία σκιαγράφησαν σε απλές γραμμές , αλλά με πολλή συγκίνηση, οι τρείς κυρίες του Φιλοπτώχου: Παρασκευή Κεραμίδα, Ανδριανή Παπαγιάννη, Ευαγγελία Ζησοπούλου.

Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ο οποίος ωμίλησε δι΄ ολίγον για το ύψος της Ιερωσύνης, μεταφέροντας και τις άγιες ευχές του Επισκόπου μας Κ. κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Τέλος ο π. Αθανάσιος Τσιούμας λαβών τον λόγον ευχαρίστησε όλους τους εγγύς και τους μακράν συνεργάτες του, τους πρώην και τους προσφάτους, και όλο τον κόσμο για την αγαστή συνεργασία, την άψογη συμπεριφορά καθημερινά και τις Κυριακές και την καρδιακή αλληλοπεριχώρηση. Υποσχέθηκε ότι δεν θα τους εγκαταλείψει με την συνταξιοδότησή του και ότι θα είναι πάντα κοντά τους.

Η όλη Εκδήλωση έληξε με την Κοπήν της Αγιοβασιλόπιττας και μια μικρή δεξίωση, στην οποία αντηλλάγησαν ευχές μεταξύ του απερχομένου Ιερέως και του Χριστεπωνύμου πληρώματος.

imfth.gr

Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment