Φασολάδα

Ένα αχνιστό πιάτο φασολάδα είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια

3 καρότα κομμένα λεπτές ροδέλες

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Βάζουμε τα φασόλια σε μεγάλο μπολ με νερό και τα αφήνουμε όλη νύχτα να μουλιάσουν.

Βάζουμε λίγο από το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά αλλά και 2-3 δάχτυλα πιο πάνω.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για περίπου 1 ώρα.

Ένα τέταρτο πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment