Θεοφάνεια στη Στυλίδα

Με επίκεντρο την πόλη της Στυλίδος, όπως κάθε χρόνο εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της Φθιώτιδος.

Μετά την τελετή του Αγιασμού ο Ποιμενάρχης μας  ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη και ζωή μετά του Αγίου Πνεύματος. Παρεκάλεσε ιδιαιτέρως τους πιστούς να προσεύχονται για εκείνους που άδικα πνίγονται μέσα στη θάλασσα του Αιγαίου, πρόσφυγες και μετανάστες, διότι και αυτοί είναι αδελφοί μας και παιδιά του ενός Θεού. Επίσης να μένουμε εδραίοι και αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη πίστη για να μπορέσουμε να κρατηθούμε μέσα στη λαίλαπα την πνευματική και ηθική, που ταλαιπωρεί και μαστίζει την σημερινή εξελιγμένη κοινωνία. Τέλος ευχήθηκε σε όλους τους άρχοντες αδιακρίτως, να έχουν πλουσία την ευλογία του Θεού στο έργο τους και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος, διότι απ’  αυτούς εξαρτάται ο λαός και ο λαός θέλει και να ευημερεί και να προοδεύει και να στηρίζεται στα θεμέλια των προγόνων και των Πατέρων του.

Στη συνέχεια εν πομπή Κλήρος και λαός προπορευομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγα, μετέβησαν στο λιμάνι της Στυλίδος, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Επτά νέοι αψηφώντας το ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος στον νεαρό Αριστείδη Κοκορέ, που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό επέδωσε ως ευλογία, μία εικόνα της Θεοτόκου.

Ο λαμπρός εορτασμός με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου.

Στην θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Βέττας, κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο  κ. Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Ταξίαρχος Μιχαήλ Πάππος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Ντίτσας, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Ιωάννης Κοντοστέργιος, ο Υποδιοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Βασίλειος Μπέλλος, άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών από τη Στυλίδα, την Λαμία και ολόκληρη την Φθιώτιδα.
http://www.imfth.gr/news_events/theofaneia-sti-stylida-3?source=newsletter&nnid=944

Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment