Το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού στέκεται αλληλέγγυο στα αιτήματα των αγροτών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

Το Ψήφισμα εκδόθηκε Κατά Πλειοψηφία με την αριθμ 1/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού στέκεται αλληλέγγυο στα αιτήματα των γεωργών, κτηνοτρόφων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων όλης της χώρας.
Τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την μείωση του κόστους παραγωγής  και ο αγώνας για την διεκδίκηση τους, αποτελούν ουσιώδες ζήτημα επιβίωσης όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων. Ο αγροτικός κόσμος είναι η βάση και η αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί μια πολιτική, η οποία θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους την παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα.
Το προσχέδιο του ασφαλιστικού χωρίς καμιά στοιχειώδη διαβούλευση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, χωρίς τις απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες πλήττει βάναυσα και το εισόδημα των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένου των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κτλ.).
Η εφαρμογή του προσχεδίου της κυβέρνησης βάλλει την ίδια τη βιωσιμότητα του συστήματος, την απασχόληση και την ανάπτυξη, αφού θα οδηγήσει πολλούς στις μαύρες ζώνες της οικονομίας. Η πρόταση της κυβέρνησης στερείται ανταποδοτικότητας και η εφαρμογή της θα υποθηκεύσει με το χειρότερο τρόπο το παρόν και το μέλλον των ελεύθερων επαγγελματιών – επιστημόνων και θα αποκόψει το δρόμο της επιστροφής σε όσους ακούσια υποχρεώθηκαν για λόγους επιβίωσης να εγκαταλείψουν την πατρίδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού

Δηλώνει
Την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και των κτηνοτρόφων, που συμπορεύονται με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.
Ζητά
1.    Την απόσυρση του προσχεδίου Νόμου, που χαρακτηρίζεται από εξοντωτικά, ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας και την εξαθλίωση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων του τόπου μας.
2.    Την έναρξη του διαλόγου της κυβέρνησης με τους εμπλεκόμενους φορείς  για μία βιώσιμη και κοστολογημένη με αναλογιστική μελέτη πρόταση.

Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά/και τα σκατά λιβάνι/οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι/κι οι κλέφτες καπετάνιοι»

Ανώνυμος είπε...

Ενας σύγχρονος Σουρής θα έλεγε:

Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί λαμογια βγάζεις τώρα;


Συνεχίζουμε.....

Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
κι απ’ τα πολλά σκατά, μου πιάστηκε κι ο κώλος.

Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ την νοοτροπία του Ελληνα να σκέφτεται όλο και λιγότερο, να βλέπει όλο και κοντύτερα και να βυθίζεται στην ανάγκη όλο και πιο πολύ, εκμεταλλεύεται άριστα η ασκούμενη πολιτική. Εμμεσα, αλλά καταλυτικά αυξομειώνει αυτές τις τάσεις και πετυχαίνει για την ίδια το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: Τον ανεγκεφαλισμό της κοινωνίας.

Όλα αυτά και άλλα τόσα όσα νιώθουμε, σκεφτόμαστε, διεκδικούμε, ονειρευόμαστε συνοψίζονται σε μια μόνο φράση του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού….. «Λαέ ευκολόπιστε και πάντα προδομένε», τα λέει όλα.

Ανώνυμος είπε...

O Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται ...