Φθιώτιδος Νικόλαος: Με την δύναμη του Θεού και την ομόνοια θα ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες

Φθιώτιδος Νικόλαος: Με την δύναμη του Θεού και την ομόνοια θα ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες
Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαμίας, που βρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού. 

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του  αναφέρθηκε στο βίο και μαρτύριο του αγίου Ελευθερίου και στη συνέχεια μίλησε για την ελευθερία του ανθρώπου. Επεσήμανε ότι η ζωή μας είναι ο Χριστός και ο Χριστός είναι ο ελευθερωτής και νικητής μας. Μόνο αν στραφούμε ως κοινωνία σε Αυτόν, δεν θα μας πιάνει κανένα κακό. Με τη δύναμη του Θεού, την αγάπη  ανάμεσα μας και την ομόνοια, θα περάσουμε τις συμπληγάδες πέτρες που θέλουν να μας συνθλίψουν.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους ο άγιος Ελευθέριος να μας ελευθερώνει από κάθε πάθος και επιβολή του αλλοτρίου, κυρίως δε να δείχνει το δρόμο της εν Χριστώ ζωής, που μόνο αυτός ελευθερώνει τον άνθρωπο.  

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε μικρή δεξίωση προς όλους τους εορταστές στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

imfth.gr
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment