Ο δικός μας Δημήτρης Ζάχος, βραβεύτηκε για την προσφορά του στον τύπο, στα γράμματα, στον πολιτισμό και στις τέχνες

Πραγματοποιήθηκαν  με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης  ΦΩΣ – ΣΚΙΑ – ΧΡΩΜΑ στην Δημοτική πινακοθήκη του Πειραιά των δυο αδελφών Βασιλικής Γκιορ και Χιονη Νηχεία. Με πολύ θερμά λόγια προλόγισαν την έκθεση ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος ο οποίος στην σύντομη ομιλία του προέτρεψε τις δύο αδελφές να συνεχίσουν να ζωγραφίζουν την ζωή.

…«Συνεχίστε να ζωγραφίζεται την ζωή. Αυτήν τη ζωή με τα χίλια δυό της μονοπάτια, τις χίλιες δυο μορφές της, τ’ άπειρά της φορέματα, τα’ αμέτρητά της πρόσωπα! Ασυναγώνιστη, μοναδική, δύσβατη τις πιο πολλές φορές, μα τόσο ελκυστική! Αυτήν τη ζωή που προσπαθεί πάντα να βρει έδαφος να καρπίσει, που βάζει στην ζυγαριά τα καλά και τα άσχημα και προσπαθεί να ισορροπήσει για να φέρει ισορροπία για την συνέχειά της… Και πότε ο ζυγός απ τη μια, πότε απ την άλλη… όλα  ξανανεώνονται και ξαναρχίζουν. Μη σταματάτε να κυνηγάτε το ουράνιο τόξο της ζωής, με τα χρώματά της και τις αποχρώσεις. Σκαρφαλώστε στα βουνά στα ύψη, που εκεί χτυπά ο βοριάς πιο πολύ, αλλά και ο ήλιος λάμπει περισσότερο κι ακολουθούν την ιστορία της μοίρας τους, γαντζωμένοι απ την ακατάλυτη ακτινοβολία της ύπαρξης μα και της αγάπης. Και η ζωή το φως αυτό μεσ’ το σκοτάδι με το θεϊκό ένστικτο της αυτοσυντήρησης  θα οδοιπορεί στην αιωνιότητα.             


Και έτσι φίλες μου σε κάθε έκθεσή σας η ψυχή μας θα γεμίζει – όπως και σήμερα- αγαλλίαση, θα γεμίζει με την χαρά της προσφοράς σας.»




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του πνεύματος, των τεχνών, της προσφοράς. Άνθρωποι που ξεχώρισαν για το κοινωνικό τους έργο, συγγραφείς και δημοσιογράφοι.




 Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι δύο αδελφές καλλιτέχνες για τα έργα τους καθώς και ο Δημοσιογράφος-εκδότης των ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ Δημήτρης  Ζάχος για την προσφορά του στον τύπο, στα γράμματα, στον πολιτισμό και στις τέχνες. Την βράβευση έκανε ο  Ιωάννης Μαρωνίτης ΠΡΟΕΔΡΟΣ Του ΟΜΙΛΟΥ UNESCO.
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment