Χριστούγεννα στη Λαμία

 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και με την συμμετοχή απάντων των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως Λαμίας.

          Προηγουμένως οι ιερείς με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο και ψάλλοντας ύμνους των Χριστουγέννων  μετέβησαν εν πομπή από το Μητροπολιτικό Μέγαρο στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός.

          Στο τέλος ο Ποιμενάρχης προέτρεψε όλους τους πιστούς που είχαν κατακλίσει τον Μητροπολιτικό Ναό να ετοιμάσουμε «ως τερπνόν ενδιαίτημα» του Χριστού την ύπαρξή μας, ο Οποίος έρχεται για να ομορφύνει τη ζωή μας και να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας, να τον φιλοξενήσουμε για πάντα.

          Την Παρασκευή το πρωί η μεγάλη Δεσποτική εορτή την Ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

          Στην Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, η οποία ανεγνώσθη σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας τονίσθηκε ότι «Και σήμερα, στην εποχή, που έχει φουντώσει η αμαρτία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, είναι ανάγκη να βιώσουμε την ανάπλαση του κόσμου εν τω Χριστώ και να αποτινάξουμε τον βαρύ κλοιό της.

          Το ότι έχουν περάσει 2.000 χρόνια από την εποχή της λυτρώσεως του ανθρώπου χωρίς να επικρατήσει η ειρήνη, δεν απαξιώνει την αγάπη του Θεού, αλλά τον ίδιο άνθρωπο, που έστρεψε την πλάτη του στον Σωτήρα του κόσμου και παραδόθηκε στην πλανεύτρα αμαρτία.

          Είναι δε φοβερό αυτό, που συμβαίνει εσχάτως με την θρησκευτική τρομοκρατία, εν ονόματι του Θεού να απλώνεται ο τρόμος και η καταστροφή από άκρο σε άκρο της γης. Ο Θεός δεν έχει καμμία σχέση με τη βία και τον όλεθρο. Είναι «Θεός ειρήνης, πατήρ οικτιρμών ειρήνην παρεχόμενος».

          Μέσα στον ορυμαγδό και το πανδαιμόνιο ακούγεται το Αγγελικό μήνυμα, ότι «ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ» ..., ως η μόνη παρηγοριά για εκείνους, που ανήκουν στον Χριστό και θέλουν να ζουν τη ζωή του Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρ του κόσμου. Θέλει και δύναται, αρκεί να θέλουμε και εμείς».

          Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η τ. Βουλευτής κα Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Δημήτριος Φακάκης και πλήθος πιστών, που από νωρίς το πρωί είχαν κατακλίσει τον Μητροπολιτικό Ναό.

(φωτο: imfth.gr & Δημήτρης Ανάγνου)





Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment