Ο Σεβασμιώτατος στη Μακρυρράχη και την Κορομηλιά Δομοκού

Στο χωριό Μακρυρράχη του Δομοκού μετέβη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ιερούργησε και ωμίλησε στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ετέλεσε τα μνημόσυνα της αειμνήστου Δήμητρας Κούτσικα, συζύγου του Στρατηγού ε.α. Δημητρίου Κούτσικα και του αειμνήστου Ιωάννη Τζόγια.

Με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι δεν είναι δεδομένη η σωτηρία μας επειδή είμαστε Χριστιανοί, αν δεν ανταποκρινόμαστε καθημερινά στην πρόσκληση του Χριστού να ζούμε μέσα στην Εκκλησία και να αγωνιζόμαστε για τη νέκρωση της αμαρτίας στη σάρκα μας και της κακίας στη διαγωγή μας. Κατά την ημέρα της κρίσεως θα εκπλαγούμε βλέποντας τους «τυφλούς και χωλούς» να παρακάθονται στο Μέγα Δείπνο της Βασιλείας του Θεού και εκείνους που νομίζαμε πιστούς και καλούς, να είναι εκτός. Οι ημέρες επιβάλουν να προβληματιστούμε και να αφυπνιστούμε από τη ραστώνη».

Εξέφρασε επίσης τη χαρά του, που με την ευκαιρία του Μνημοσύνων μετέβη και λειτούργησε στο χωρίο και είχε μια ωραία επικοινωνία με τους κατοίκους.

Κατά την επιστροφή για Λαμία ο Σεβασμιώτατος έκανε μία στάση στο χωρίο Κορομηλιά, όπου συνήντησε τους κατοίκους και συνέφαγε μαζί τους στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

imfth.gr

Share on Google Plus

About Lamia Times

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment