Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 75χρονου στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 75χρονου ημεδαπού στην οικία του στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας
Όπως πρόεκυψε δράστες είναι τρεις (3) ημεδαποί, μία γυναίκα και δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες με εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας
O ι δράστες είχαν προσχεδιάσει από κοινού την εγκληματική τους πράξη, κίνητρο της οποίας ήταν η ληστεία και είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές συνεννοήσεις και ενέργειες
Κατασχέθηκαν μία αλυσίδα λαιμού και δύο αλυσίδες χεριού που ανήκαν στο θύμα, το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο
Εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής έρευνας που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, στην περιοχή του Καραβόμυλου Φθιώτιδας, με θύμα 75χρονο ημεδαπό.
Δράστες είναι τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα μία 31χρονη γυναίκα και δύο 42χρονοι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες με εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 23-11-2015, ο 75χρονος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος εντός της οικίας του, φέροντας, όπως διαπιστώθηκε, πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του (σχετικό το από 23-11-2015 Δελτίο Τύπου μας) .
Ο χώρος εξερευνήθηκε διεξοδικά από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Από την προσεκτική ανάλυση και σύνθεση του προανακριτικού υλικού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν κατάλληλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν και να εξιχνιάσουν την ανθρωποκτονία.
Όπως πρόεκυψε κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, ενώ οι δράστες είχαν προσχεδιάσει από κοινού την εγκληματική τους πράξη και είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές συνεννοήσεις και ενέργειες.
Αναλυτικότερα βραδινές ώρες της 22-11-2015, οι τρεις δράστες (εκ των οποίων η 31χρονη εργαζόταν στην οικία του 75χρονου ως οικιακή βοηθός), έχοντας εφοδιαστεί με γάντια και μαχαίρι, μετέβησαν στην οικία του ηλικιωμένου και αφού διέπραξαν την ανθρωποκτονία ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν τουλάχιστον το χρηματικό ποσό των (3.500) ευρώ, το οποίο μοιράστηκαν μεταξύ τους, καθώς επίσης χρυσές αλυσίδες και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του θύματος.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο αλυσίδες χεριού και μία αλυσίδα λαιμού που ανήκαν στον 75χρονο.
  • Το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ.
  • Ένα κυνηγετικό όπλο, άνευ σχετικής άδειας κατοχής.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δράστες φρόντισαν, κατά την διαφυγή τους από την οικία του θύματος, να απορρίψουν σε άγνωστο σημείο τα μέσα διάπραξης και προφύλαξης (μαχαίρι, γάντια και ρούχα που φορούσαν), με σκοπό να εξαφανίσουν τα ίχνη της εγκληματικής τους ενέργειας.
Οι τρεις δράστες προσήχθησαν χθες (14-12-2015) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστείας και παράβασης του νόμου περί όπλων.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment