Μία εύκολη συνταγή για Κοτόπιτα

Το κοτόπουλο είναι ένας από τους βασικούς και αγαπημένους "πρωταγωνιστές" στο ελληνικό οικογενειακό τραπέζι – σε διάφορες μορφές του. Μία από αυτές είναι και η Κοτόπιτα.

Μία συνταγή λοιπόν για να ετοιμάσουμε εύκολα μία νοστιμότατη κοτόπιτα – ιδανική τόσο για το τραπέζι όσο και για κολατσιό σε δουλειά και σχολείο:

 Υλικά:

Έτοιμο Φύλλο Τάρτας,  Το ψαχνό από ένα ψητό κοτόπουλο,  Κόκκινη – πορτοκαλί και κίτρινη πιπεριά,  Δέκα φέτες μπέικον,  3 αυγά,  300 γρ. κρέμα γάλακτος,  100 γραμ. τυρί τριμμένο.

Εκτέλεση:

Βήμα πρώτο:  Ξεψαχνίζουμε ένα ψητό κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια τις πιπεριές και τις βάζουμε σ' ένα βαθύ τηγάνι να μαραθούν. Προσέχουμε να μην στεγνώσουν και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λάδι, πάντα ελαιόλαδο.

Επόμενο βήμα:  Ψιλοκόβουμε το μπέικον, μ' ένα ψαλίδι προτείνω εγώ, και το ρίχνουμε στις πιπεριές. Ανακατεύουμε τα υλικά για λίγο και προσθέτουμε το κοτόπουλο για να αναμιχθούν τα υλικά. Άλλο αλάτι δεν χρειάζεται. Αυτή είναι η γέμιση της τάρτας μας!


Αφήνουμε τη γέμιση στο τηγάνι έχοντας κλείσει το μάτι της κουζίνας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Στρώνουμε την τάρτα σε μια φόρμα ή ένα πυρέξ και αν η γέμιση είναι αρκετή μπορούμε και σε ταψί – το φύλλο τάρτας απλώνεται αρκετά. Εννοείται και στα τοιχώματα του σκεύους για να μην χυθεί το μείγμα. Τρυπάμε μ' ένα πιρούνι. Δεν ξεχνάμε πριν στρώσουμε την τάρτα να έχουμε αλείψει το σκεύος με ελάχιστο βούτυρο. Όταν έχουμε τελειώσει με το στρώσιμο ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με όσο τριμμένο τυράκι θέλουμε. Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος με φροντίσουμε να καλύψουμε από άκρη σε άκρη το μείγμα. Αν χρειαστούμε λίγο ακόμη, ρίχνουμε λίγο γάλα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο τριμμένο τυράκι ακόμη για να δώσει ωραίο χρώμα στην τάρτα μας.

Βάζουμε αμέσως την τάρτα μας σε προ θερμασμένο φούρνο (στους 200 βαθμούς) και ψήνουμε για μισή ώρα.

Αυτό ήταν!

Μίνα Ανωγιάτη
- See more at: http://praktikesidees.gr
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment