Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη για τη Συνάντηση Εργασίας με θέμα το Χωροταξικό Σχεδιασμό της ΠΕ Φθιώτιδας


Δήλωση Ατιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας για τη  Συνάντηση Εργασίας  με θέμα το  Χωροταξικό Σχεδιασμό της Π.Ε. Φθιώτιδας
Μετά τη συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιου Καραΐσκου, με τους Δημάρχους του Νομού Φθιώτιδας,  τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας  και   υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη (Πλ. Ελευθερίας 13 , Ισόγειο)  με θέμα το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με την  Π.Ε. Φθιώτιδας ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή συνάντηση με τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των φορέων είχε αντικείμενο το χωροταξικό.
Το χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας το χωροταξικό της Φθιώτιδας.
Η σημερινή συνάντηση είναι η κατάληξη μιας επίπονης αθόρυβης προσπάθειας που εξελίχτηκε μήνες τώρα, να προσεγγίσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν σχέση με την επόμενη μέρα της Στερεάς Ελλάδος, την επόμενη μέρα της Φθιώτιδας.
Από πολύ νωρίς εγκαινιάσαμε μια ανοιχτή γραμμή με τους δημάρχους και τους φορείς της περιοχής, να αποτιμήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία του χωροταξικού να εντοπίσουμε πιθανές ελλείψεις, να συζητήσουμε πάνω σε ένα πλαίσιο αξόνων για το πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε αυτές τις συνθήκες.
Μια ομάδα εργασίας από εξειδικευμένους επιστήμονες δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση και  σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων της Φθιώτιδας, δημιούργησε το σχέδιο ενός πλαισίου.  Αυτούς τους επιστήμονες θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο και με επιστημονική τεκμηρίωση, πλέον αυτές οι προτάσεις έχουν κατατεθεί.
Σήμερα επικαιροποιήσαμε όλο το πλαίσιο και είμαστε πλέον έτοιμοι για την συζήτηση του χωροταξικού στο Περιφερειακό που θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Είχαμε πει κάτι από την αρχή, ότι σε όλα τα μεγάλα θέματα,  δουλεύουμε μαζί με τους συναδέλφους στην αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιοχής. Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής δουλειάς δικαιώνει αυτές τις επιλογές.
Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι σε όλα τα μεγάλα θέματα, είμαστε μια γροθιά»



Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment