Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Με τις ευλογίες της τοπικής μας Εκκλησίας άρχισαν και εφέτος τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μη­τρο­πό­λεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός».Τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και έψαλε η χορωδία της Σχολής υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού κ. Ανδρέα Ιωακείμ.Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Διευθυντή, τους καθη­γη­τές και τους μα­θητές να έχουν δύναμη και μία ευλογημένη και καρποφόρα χρο­νιά. Προέ­τρε­ψε δε τούς μα­θητές να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους, ώστε η Σχολή να έχει μία ζωντανή παρουσία και να φανεί αντάξια του μεγάλου ονό­μα­τος του μου­σικολογιωτάτου Γερμανού του Μελωδού, Επισκόπου Νέων Πατρών.
  1. Εκ μέρους της Σχολής ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την αμέριστη συμπαράστασή καθώς και τους καθηγητές και το προσωπικό της Σχολής για την αξιοπρεπή παρουσία τους και για την ορθή, επιμελημένη και συγκροτημένη διδασκαλία των μαθητών. Τέλος ως αντίδωρο για την παρουσία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου και «επί τη εισόδω» στο εικοστό έτος της αρχιερατικής του παρουσίας,  του προσέφερε μία αρχιερατική ξυλόγλυπτη βακτηρία, λαϊκής παραδοσιακής τέχνης, προερχόμενη από την Αγιάσο της Λέσβου. 

    Στο τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα πτυχία σε 5 αποφοίτους της Σχολής, τους κ.κ. Βασίλειο Καραστάθη, Χρήστο Τσιρίγκα, Μάρκο Ζούφιο, Δημήτριο Σκαρλάτο και στην πρώτη γυναίκα που παίρνει πτυχίο από την Σχολή μας την κα. Τριανταφυλλιά Τσαλαφούτα. 

    Τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής γίνονται από έμπειρους και παιδαγωγικά εκπαιδευμένους καθηγητές, με στόχο την προβολή της μουσικής μας παραδόσεως και την ανάδειξη νέων Ιεροψαλτών.

    Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν την δυνατότητα αποκτήσεως πτυ­χίου και διπλώματος αναγνωρισμένου από το κράτος, με το οποίο μπο­ρούν να διδάξουν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

    Την φετινή χρονιά η Σχολή μαζί με τα παραρτήματα στις πόλεις Καμένα Βούρλα, Μαλεσίνα, Ελάτεια και Στυλίδα αριθμεί 150 μαθητές.
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment