Μαυρίλο, 8η γιορτή κάστανου, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η Πανελλήνια ´Ενωση Μαυριλιωτών με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την 8η στη σειρά γιορτή κάστανου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στην κεντρική πλατεία Αινιάνων του Μαυρίλου, μετά τις 11:00π.μ.
Το χωριό Μαυρίλο βρίσκεται στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Βελουχιού ( 1.000 υψμ ), επάνω ακριβώς στις πηγές του Σπερχειού ποταμού, στα όρια των νομών Φθίιώτιδας και Ευρυτανίας. Απέχει 25 χλμ από το Καρπενήσι και 65 χλμ από τη Λαμία.
Η φετινή γιορτή κάστανου του Μαυρίλου είναι αφιερωμένη στον τσάμικο χορό της Ρούμελης, με χορευτικά συγκροτήματα απ´ όλη τη Στερεά Ελλάδα.
Τα μοναδικά αξιοθέατα του Μαυρίλου, ο μπαρουτόμυλος και η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, θα είναι επισκέψιμα καθ´ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ένας περίπατος στις ομηρικές πηγές του Σπερχειού, στα πέτρινα γεφύρια του χωριού, καθώς και μία επίσκεψη στο παλαιό δημοτικό σχολείο  Μαυρίλου, όπου λειτουργεί έκθεση παλαιών φωτογραφιών της καθημερινής ζωής στο χωριό, αποτελούν επιλογές για μία τέλεια εκδρομή στο Μαυρίλο.
Στην πλατεία Αινιάνων του Μαυρίλου, κατά τη διάρκεια της γιορτής κάστανου, θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες τσίπουρο και ψητά & βραστά κάστανα.
Η Πανελλήνια Ένωση Μαυριλιωτών στην πλατεία του χωριού και τα δύο καταστήματα του Μαυρίλου θα διαθέτουν παραδοσιακά εδέσματα για όλους τους επισκέπτες.

 http://www.mavrilo.gr
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment