Εορταστικές εκδηλώσεις για την 71η επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας και εορτασμού του Αγίου Λουκά


Εορταστικές εκδηλώσεις για την 71η επέτειο απελευθέρωσης της Λαμίας και εορτασμού του Πολιούχου της πόλης Αγίου Λουκά

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νικόλαου Σταυρογιάννη
για την 18η Οκτωβρίου 2015

Αγαπητοί συμπολίτες,
Εβδομήντα ένα χρόνια από την ημέρα που απελευθερώθηκε η πόλη μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Δήμος Λαμιέων, ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Λουκά, γιορτάζει και τιμά όλους όσους έδωσαν το αίμα τους για να απελευθερώσουν την πόλη μας και ολόκληρη την πατρίδα. Τιμά παράλληλα αυτούς οι οποίοι βοήθησαν ώστε η αποχώρηση των Γερμανών να είναι αναίμακτη και να μην αφήσει πίσω της εκατόμβες νεκρών αλλά και το Φιλέλληνα Stoure Liner, επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στα χρόνια της Κατοχής, που βοήθησε να αποτραπεί επισιτιστική κρίση στη Λαμία.
Εβδομήντα ένα χρόνια μετά και τα ιδανικά εκείνου του αγώνα για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν ακόμη επίκαιρα. Όσο επίκαιρο παραμένει και το αίτημα ολόκληρου του Ελληνικού Λαού για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων
Νικόλαος Σταυρογιάννης

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015
ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Ν.Π.Δ. και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου μέχρι της 19ης Οκτωβρίου 2015.
β) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 17ης και 18ης Οκτωβρίου 2015.
Ώρα 18.00: Μέγας Εσπερινός στο νέο Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. κ. Κωνσταντίνου με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ και Φθιώτιδος κ. κ. Νικολάου.
Ώρα 20.00: Εκδήλωση μνήμης για την 71η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης μας και απόδοσης τιμητικής διάκρισης στον φιλέλληνα Σουηδό καθηγητή Sture Linner στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
Ώρα 07.00: Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. κ. Κωνσταντίνου και Φθιώτιδος κ. κ. Νικολάου.
Ώρα 08.00: Έπαρση σημαίας. Η φιλαρμονική θα σημάνει τον Εωθινό ενώ ταυτόχρονα οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα.
Ώρα 10.30-10.55: Προσέλευση επισήμων - Απόδοση Τιμών.
Ώρα 11.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. κ. Κωνσταντίνου.
Ώρα 11.30: Λιτάνευση Εικόνας του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά. Κατά την οικεία τάξη, όλος ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή δια των οδών Κοραή και Σκληβανιώτη στον Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 12.30: Επιμνημόσυνη Δέηση Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Έναντι ΚΕΥΠ) από:
• Τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,
• Τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων,
• Τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λαμίας,
• Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
• Το Δήμαρχο Λαμιέων,
• Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
• Τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας,
• Εκπροσώπους Εφεδροπολεμιστικών-αντιστασιακών Οργανώσεων.
Ώρα 17.00 Υποστολή σημαίας.

 Από το Γραφείο Τύπου


Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment