Τέσσερις Δήμαρχοι αποφασισμένοι για την ολοκλήρωση του Ε-65!

Λαμία, 06/10/2015

Τέσσερις Δήμαρχοι αποφασισμένοι για την ολοκλήρωση του Ε-65


Την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε-65, με βάση τον αρχικό και αναγκαίο σχεδιασμό, από τη Λαμία και μέσω Γρεβενών στην Εγνατία οδό, ζητούν επισταμένως πλέον οι Δήμαρχοι των πρωτευουσών τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας. Στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου συγκάλεσε σύσκεψη με τους ομολόγους του των Δήμων Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο και Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη.
Μοναδικό αντικείμενο της σύσκεψης, η διατράνωση της απόφασης και θέλησης για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, του γνωστού και ως Ε-65. 

Με βάση την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκο, ο δρόμος οδεύει προς ολοκλήρωση στο τμήμα Τρίκαλα - Ξυνιάδα, αλλά υφίστανται ζητήματα για τα υπόλοιπα τμήματα, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Οπότε, το πλέον σημαντικό θέμα για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, είναι η κινητοποίηση όλων, ώστε ο αυτοκινητόδρομος της ανάπτυξης να ολοκληρωθεί, χωρίς περιστροφές και με σαφείς δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση, στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και κυρίως, με εξασφαλισμένες πιστώσεις.
Σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινούν οι τέσσερις Δήμαρχοι, κινητοποιούν όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας και τους φορείς των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου η «μάχη» να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής τεκμηρίωσης, επιστημονικής επάρκειας και πραγματικής κατάστασης. Τα οφέλη είναι δεδομένα, έχουν αναπτυχθεί, έχουν αναλυθεί. Απομένει η απόσπαση της δέσμευσης, ότι οι επιθυμίες και οι παλαιότερες διακηρύξεις, θα εφαρμοστούν και θα υλοποιηθούν.
Η ομόφωνη απόφαση κατέληξε σε σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν άμεσα, χωρίς να χαθεί ούτε μια ημέρα, αφού ο χρόνος μέχρι το νέο ΕΣΠΑ είναι αμείλικτος. Όπως αμείλικτη είναι και η πίεση των τοπικών κοινωνιών, για τον δρόμο που προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων απασχόλησης, τουρισμού, εμπορίου για σχεδόν 500.000 Έλληνες. Σε αυτόν τον αγώνα, οι τέσσερις Δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν μέχρι την ευόδωση του στόχου.
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment