Με μεγαλοπρέπεια και εθνικό παλμό εορτάστηκε στην πόλη της Λαμίας η 28 Οκτωβρίου

Φθιώτιδος Νικόλαος: Το γεράκι είναι πάνω από την Ελλάδα και περιμένει την ώρα

Με μεγαλοπρέπεια και εθνικό παλμό εορτάστηκε στην πόλη της Λαμίας, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου η Θεομητορική εορτή  της Αγίας Σκέπης και το έπος του 1940.
Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη Σκέπη και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία πάντοτε προστατεύει κάθε άνθρωπο και κάθε ευσεβές γένος. Ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος που ανέκαθεν σκεπάζει την πατρίδα μας από κάθε επιβουλή, να συνεχίσει να προστατεύει και να ενισχύει το έθνος μας, τους ηγέτες και τον λαό. Να χαρίζει δύναμη και τώρα, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε ώστε να εξέλθουμε αλώβητοι και αβλαβείς.

Η ελπίδα μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, είναι η Παναγία και η Εκκλησία μας, η οποία μας στηρίζει στις ώρες της καταρρεύσεως.

Έχουμε την δύναμη να πούμε και να λέμε όχι σε εκείνους που θέλουν να ισοπεδώσουν την Ορθοδοξία μας;

Να λέμε όχι σε εκείνους που βάζουν μέσα στη Βουλή μας να ψηφισθούν αντιευαγγελικοί λόγοι;

Έχουμε το κουράγιο να λέμε όχι σε κάθε τι που βλάπτει το λαό, τους θεσμούς και την Εκκλησία;

Εάν μείνουμε έτσι παθητικοί θα μας θάψουν ζωντανούς, διότι το γεράκι είναι πάνω από την Ελλάδα και περιμένει την ώρα αλλά η Ελλάδα είναι απρόβλεπτη.

Οι Έλληνες δεν είναι οι καλομαθημένοι της Ευρώπης. Είναι οι σκληραγωγημένοι στη φτώχεια και σε πολλούς πολέμους και θα ξεγελαστούν και πάλι οι ισχυροί της γης διότι όπως λέει και ψαλμωδός «ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κ. Νικόλαος Κοντογιάννης. Στην συνέχεια ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη, και ο λαός μετέβησαν εν πομπή  στο Μνημείο του Τσολιά στην Πλατεία Πάρκου, όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Οι εκδηλώσεις της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική Παρέλαση. ΠΗΓΗ





















Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment