Αράχωβα: Συνελήφθη 26χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο, σε περιοχή της Αράχωβας Βοιωτίας
Συνελήφθη, χθες (08-10-2015) το πρωί στην Αράχωβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα προχθές το πρωί, σε περιοχή της Αράχωβας, ο 26χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν ποιμενικό σκύλο, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο 26χρονος κατείχε παράνομα.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αράχωβας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονταισε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment