Διεξαγωγή προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» στη Λαμία, από τη Novartis

Η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον Ασθενή, ανακοίνωσε την έναρξη τουΠρογράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής». Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου,καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Δείτε την σχετική επιστολή της Novartis προς τον Πρόεδρο του  Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος:  
 
Προς το Διοικητικό Συμβούλιο, 
κ. Μιχαήλ Μπαρπαρούση Πρόεδρο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος 
Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2015 
Αξιότιμε κ. Μιχαήλ Μπαρπαρούση, Η Novartis στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, θα ταξιδέψει σε πόλεις της Ελλάδας προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας, υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.). 
Ως πρωτοπόρος φαρμακευτική εταιρεία η Novartis, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες και κυρίως στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε προληπτικές εξετάσεις, τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις: 
- Σπιρομέτρηση 
- Οφθαλμολογικός έλεγχος 
- Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1C) 
- Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης 
Το πρόγραμμα ξεκινάει το Σεπτέμβριο, θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο 2015 και θα υλοποιηθεί σε 7 Δήμους της χώρας συγκεντρώνοντας το κοινό σε δημοτικούς χώρους για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Οι Δήμοι που συμμετέχουν και στηρίζουν το πρόγραμμα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Aιγάλεω, ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Κοζάνης, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και ο Δήμος Πύργου. Συγκεκριμένα στη Λαμία θα διεξαχθεί 29-30 Σεπτεμβρίου 2015 στο χώρο των Γ’ ΚΑΠΗ. 
Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Προγράμματος και τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών, αιτούμαστε ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος να αποτελέσει αρωγό, εγκρίνοντας το πρόγραμμα, ενημερώνοντας και προσκαλώντας τα μέλη του να επικοινωνήσουν το Πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό επιθυμούμε τη συμμετοχή των μελών σας, πνευμονολόγων ιατρών ως ιατρικό προσωπικό εφόσον το επιθυμούν και κατόπιν επικοινωνίας. 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τo υπεύθυνο συνεργαζόμενο γραφείο (κα Βένη Κλεονάκου, τηλέφωνο 210 8171265). Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε στη θετική ανταπόκρισή σας. 

Με εκτίμηση, Riccardo Canevari 
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Novartis Hellas
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment