Υπογραφή σύμβασης έργου-Κατασκευή Κόμβου στη Φθιώτιδα (Κόμβος Ξηριώτισσας από και προς το Δομοκό)

Με στόχο την εύκολη ανατολική πρόσβαση στη Λαμία και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων που διέρχονται από και προς τον Δομοκό, υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη το έργο «Κατασκευή Κόμβου Ξηριώτισσας», το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κόμβου της Ξηριώτισσας, ελευθερώνοντας παράλληλα την κυκλοφορία στον άξονα Αθήνας – ∆οµοκού, µε διέλευση αυτού κάτω από τον άξονα Λαµίας – Στυλίδας.
Με το εν λόγω έργο, το συνολικό κόστος του οποίου ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, βελτιώνεται η ισόπεδη διασταύρωση δύο εθνικών οδών (ΕΟ Λαμία-Στυλίδα-Βόλος και ΕΟ που παρακάμπτει ανατολικά τη Λαμία και συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εθνική οδό με αριθμό 3: Ελευσίνα-Θήβα-Λειβαδιά-Λαμία-Λάρισα-Κοζάνη-Βεύη).
Επίσης, βελτιώνεται η συνάντηση της εθνικής οδού που παρακάμπτει τη Λαμία (σύνδεση ΠΑΘΕ με ΕΟ 3) με τη σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Στυλίδας.
Τέλος, συντελείται διάστρωση της παραπάνω εθνικής οδού με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα από τον κόμβο της Ξηριώτισσας μέχρι τον κόμβο του Σανατορίου.
Για τον ανισόπεδο κόμβο της Ξηριώτισσας έχουν συνταχθεί και εγκριθεί οι παρακάτω οριστικές μελέτες: οδοποιίας, στατική, υδραυλική, σήμανσης και ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο «Κόμβος της Ξηριώτισσας», ένα έργο πνοής και ουσίας για τη Φθιώτιδα να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες.  


Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment