Δεκαπέντε και τρεις συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά Ελλάδα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν (93) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, προϊόντα κλοπών, πάνω από(5,5) κιλά αδασμολόγητου καπνού, μαχαίρι κ.α.
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και της λαθρεμπορίας, τη σύλληψη φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα και συγκεκριμένα:
(4) ημεδαποί και ειδικότερα, τρεις στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και ένας σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διάπραξη κλοπών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.
Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας, τελωνειακού κώδικα, ναρκωτικών και όπλων. Ειδικότερα, τόσο σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη δίκυκλη μοτοσικλέτα που επέβαινε, όσο και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 • (12) νάιλον συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό, συνολικού μεικτού βάρους (5.841,5) γραμμαρίων,
 • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
 • ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (7,5) εκατοστών, καθώς και
 • (200) κενά σιγαροφυσίγγια και μία μηχανή γεμίσματος τσιγάρων.
Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν η ανωτέρω μοτοσικλέτα, ως μέσο διευκόλυνσης του λαθρεμπορίου και δύο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»), μεικτού βάρους (93) γραμμαρίων.
Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Α’ Ανακριτή Χαλκίδας, για διάπραξη ληστείας.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, για απόπειρα κλοπής σε αποθήκη.
Αλλοδαπός στη Λίμνη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.
Αλλοδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ημεδαπός στην Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στην Αμάρυνθο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές . 
 
Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στο Δήλεσι Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία
Συνελήφθησαν, χθες (16-09-2015) το βράδυ στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 39χρονος και μία 35χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τους ανωτέρω, εντόπισαν αυτούς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης (άκοπης σε μορφή βράχου), βάρους (10) γραμμαρίων, καθώς και ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 
Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός στη Θήβα, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Ο δράστης προσέγγιζε αιφνιδιαστικά τα ανυποψίαστα θύματά του και αποσπούσε κοσμήματα ή τσάντες
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ενέχεται στην διάπραξη τουλάχιστον τριών (3) κλοπών σε βάρος πολιτών και εννέα (9) κλοπών πετρελαίου από σταθμευμένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα
Συνελήφθη, χθες (16-09-2015) το βράδυ στη Θήβα, μετά από άμεση και δυναμική επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αντίσταση.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών που διαπράχθηκαν πρόσφατα στη στάση του ΚΤΕΛ Πυρίου Θηβών, κατάφεραν χθες το βράδυ να εντοπίσουν, συλλάβουν και τερματίσουν την συστηματική και εξακολουθητική δράση του 21χρονου.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από διάπραξη κλοπής σε βάρος 32χρονης ημεδαπής, κατά την οποία ο δράστης προσέγγισε αιφνιδιαστικά την παθούσα και της απέσπασε την τσάντα της. Σημειώνεται επίσης ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών, ο 21χρονος προσπάθησε ανεπιτυχώς να ματαιώσει την σύλληψή του, προβάλλοντας αντίσταση .
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται, από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σε έντεκα (11) επιπλέον τουλάχιστον κλοπές και συγκεκριμένα:
 • Πρωινές ώρες της 07-08-2015, στη στάση του ΚΤΕΛ Πυρίου Θηβών, προσέγγισε αιφνιδιαστικά 53χρονη αλλοδαπή και της απέσπασε μία χρυσή αλυσίδα λαιμού, αξίας (200) ευρώ.
 • Απογευματινές ώρες της 14-09-2015, επίσης στη στάση του ΚΤΕΛ Πυρίου Θηβών, προσέγγισε αιφνιδιαστικά 57χρονο ημεδαπό και του απέσπασε μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό, αξίας (150) ευρώ.
 • Το χρονικό διάστημα από 20-08 έως και 14-09-2015, σε περιοχή της Θήβας, διέπραξε συνολικά εννέα (9) κλοπές πετρελαίου, από δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, κατά τις οποίες αφαίρεσε τμηματικά πάνω από (500) λίτρα πετρελαίου.
Γίνεται μνεία ότι ο 21χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την έρευνα και τ o προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 
Share on Google Plus

About Δομοκός Φθιώτιδος

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
  Blogger Comment
  Facebook Comment