Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στον Παλαμά Δομοκού

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Παλαμά Δομοκού Ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και ετέλεσε τα Μνημόσυνα των αειμνήστων αδελφών μας Εμμανουήλ Τσίγκου και Βάϊου Γεωργούση.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην παραβολή των βασιλικών γάμων της Ευαγγελικής περικοπής τονίσας πως όπως στο γάμο ενώνεται ο άνδρας με τη γυναίκα έτσι και μέσα στην Εκκλησία ενώνεται κάθε πιστός με την Αγία Τριάδα. Αυτή την αλήθεια τονίζει η παραβολή των βασιλικών γάμων, την οποία εδίδαξε ο Κύριος για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της συνεχούς ενώσεως του ανθρώπου με τον Θεό δια της Εκκλησίας και κυρίως διά του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Δυστυχώς όμως όπως συνέβη τότε έτσι και σήμερα πολλοί που τιμήθηκαν με την πρόσκληση του Θεού αποποιούνται την τιμή και αποστρέφουν το πρόσωπό τους.

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την κρίση που διέρχεται ο κόσμος. Γεγονός είναι ότι η κρίση δεν είναι ούτε οικονομική, ούτε κοινωνική, είναι κρίση πνευματική.  Οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι από το φως και λέρωσαν το γαμήλιο ένδυμα. Γι αυτό υποφέρει ο σημερινός άνθρωπος. Γιατί ζει στο σκοτάδι του μίσους και της αγνωσίας και όπου υπάρχουν σκοτεινά έργα, το φως του Θεού αποστρέφει τις ακτίνες του. Δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξει φως και σκότος, πίστη και απιστία, αγάπη και μίσος.

Η κρίση αυτή που διανύουμε θα αλλάξει μόνο αν επιστρέψουμε στις αρχές μας και στις παραδόσεις μας και αν βρούμε την πίστη μας. Διάφορες δυνάμεις θέλησαν να φέρουν στην Ελλάδα ένα πνεύμα που δεν της ταιριάζει. Θέλησαν να αλλάξουν το ένδυμα της Ελλάδος, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο διότι υπάρχει ο ευσεβής λαός, ο οποίος θα ανατρέψει τα σχέδιά τους, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και το κέρασμα που προσφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος, όπου προσκύνησε την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Καθηγούμενο π. Αθανάσιο Σύρο.

imfth.gr










Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment