Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας στις Τελετές Αγιασμού για τη Νέα Σχολική Χρονιά

« Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας στις Τελετές Αγιασμού για τη Νέα Σχολική Χρονιά»
Σήμερα,  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραϊσκος , παρευρέθηκε  στην τελετή Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: 
    Στο 3o Γενικό Λύκειο Λαμίας, Μουστάκειο ( Σπ. Μουστακλη 6, Αφανός) , όπου απηύφθηνε τον παρακάτω Χαιρετισμό :
«Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά.
Ένα νέο διδακτικό έτος.
Μια χρονιά που θα σας γεμίσει με εφόδια, εμπειρίες, αλλά και γνώσεις, αρκεί δίπλα στους άριστους δασκάλους σας, να αφομοιώσετε όλα όσα θα σας φανούν χρήσιμα για την υπόλοιπη ζωή σας.
Χρέος όλων μας είναι να σας δώσουμε απλόχερα τις δυνατότητες και τα μέσα για να τα αξιοποιήσετε.
    Είναι χρέος μας να εξασφαλίσουμε ισότιμα την παροχή της γνώσης σε όλα τα παιδιά, όπου και αν βρίσκονται, όσο δύσκολο και αν είναι.
    Μπορεί το δημοσιονομικό περιβάλλον και οι οικονομικές συνθήκες να μην είναι ευνοϊκές όμως όλοι μας νοιώθουμε την ανάγκη να παλέψουμε για να μη στερηθείτε γνώσεων και ευκαιριών.   
    Δεν θα κρυφτούμε πίσω από υπάρχουσες ή μη αρμοδιότητες.
    Στην Περιφέρεια, σε ότι περνά από το χέρι μας, είναι υποχρέωση μας να ανταποκριθούμε.
    Θα ήθελα ευχηθώ καλή σχολική χρονιά σε εσάς και τους δασκάλους σας, καλή δύναμη στους γονείς σας, με υγεία και σταθερά βήματα που θα σας οδηγήσουν στους στόχους σας και θα συμβάλουν στην εκπλήρωση των προσδοκιών σας.»
    Στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας (Σινώπης 1, Νέα Μαγνησία)
    Στο Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου και στο Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου  του Δήμου Μακρακώμης , από όπου έκανε την παρακάτω δήλωση :
     «Ήρθαμε εδώ σήμερα σε ένα μονοθέσιο δημοτικό σχολείο για να σημειώσουμε σε όλους τους τόνους την ανάγκη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση,  για τη νέα αρχιτεκτονική στον τομέα της εκπαίδευσης.
    Είναι ένα σχολείο πάνω στο οποίο, τις προηγούμενες δεκαετίες, βασίστηκε η γνώση για την οικοδόμηση της νεότερης Ελλάδας.
Ενα κρυφό σχολειό όπου μαθητές και δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό διαχρονικά για να θεμελιωθεί η σύγχρονη Ελλάδα.
Ως Περιφέρεια και ως Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, ίσες ευκαιρίες, με παράλληλη στήριξη της Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Με την παρουσία μας εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον επώνυμο και ανώνυμο εκπαιδευτικό για τη μάχη που δίνει, μια μάχη αντίξοη και με προσωπικές θυσίες μέσα σε συνθήκες, οι οποίες δεν είναι και οι καλύτερες, λόγω της κρίσης.»







Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment